Bestel eten bij horeca(leveranciers)

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 19 mei 2020

etenover.nl: De tijdelijke marktplaats is een initiatief om voedselverspilling bij foodservice bedrijven tegen te gaan en de financiële schade van producenten aan horeca te beperken. Leveranciers aan foodservice, producenten, communicatiebureau Shoot My Food, Food Inspiration en Foodservice Network starten met het initiatief www.etenover.nl.

Vrijwel alle leveranciers zitten met grote voorraden die incourant dreigen te worden. Vooral voor de verse producten is haast geboden. De vraag die wij ons hebben gesteld is hoe we leveranciers kunnen helpen in deze barre tijden en hoe we tegelijkertijd een bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van voedselverspilling.

Etenover.nl

Etenover.nl is een digitale marktplaats waar foodproducten kunnen worden aangeboden aan consumenten. Die kunnen zoeken op postcode naar een leverancier die dicht in de buurt zit en producten op de marktplaats heeft gezet. De bestelling gebeurt online, het eten wordt opgehaald. De leveranciers bepalen welk assortiment wordt aangeboden – in plaats van het weg te gooien – en bepalen zelf de prijs ervan. Daarvoor moeten ze eerst een account aanmaken.

Non-profit initiatief

Ze stellen dit non-profit initiatief open voor iedereen actief in de voedselketen (groothandels, grote producenten, ambachtelijke makers, grootkeukens, etc.). Dit platform is gebaseerd op vertrouwen, is tijdelijk en bedoeld om vraag en aanbod met elkaar te verbinden.

“We heffen de marktplaats op zodra de omstandigheden weer genormaliseerd zijn. Het initiatief is oprecht bedoeld om de producenten en leveranciers in foodservice een handje te helpen: 95% van alle inkomsten gaan rechtstreeks naar de aanbieder, 5% is voor out of pocket kosten. Het is immoreel om geld te verdienen aan deze situatie en zou ook absoluut niet passen bij onze positie in de markt. Ons doel is om alle partijen in de voedselketen overeind te houden. We hopen dat het werkt.” Geven ze aan.