Bas Wigant maakt Lekkerste Hotdog van Nederland

Aangeboden door: Horecava
maandag, 8 januari 2018

Lekkerste Wedstrijd deelnemer Bas Wigant maakt de Lekkerste Hotdog van Nederland. Wigant won tijdens de Horecava met zijn hotdog ‘New Dehli’ de vakwedstrijd Lekkerste Hotdog.

Wigant (60) werkt bij brood- en delicatessenwinkel De Verleiding in Numansdorp. De vakjury prees de winnende hotdog vanwege de fraaie oosterse uitstraling en de bijzondere kwaliteit van het worstje. De vakwedstrijd Lekkerste Hotdog is dit jaar voor het eerst onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam bij fastservicebedrijven.

De opdracht was om live op het podium, binnen tien minuten, vijf identieke hotdogs te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van de hotdog.

TOP 3

De volledige top 3 van de Lekkerste Hotdog luidt als volgt:

  1. Bas Wigant – New Dehli
  2. Guanita Hoepel – French Dog
  3. Sam de Zeeuw – TG Thriller Dog

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen zeven deelnemers deel. De vakwedstrijd om de  Lekkerste Hotdog van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos.


Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl