Hoodhero helpt zorginstellingen

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 22 mei 2020

Vandaag lanceren 8 organisaties gezamenlijk ‘Hood Hero’: een platform om de zorg te ondersteunen bij het vinden van extra zorgvrijwilligers en zorgprofessionals. Het platform voorziet ook in donaties, waarmee de vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet en lokale horeca een financiële boost krijgt.

De druk op de zorg neemt toe

Nu de druk op de zorg toeneemt, vragen veel mensen zich af hoe zij kunnen helpen. HoodHero brengt iedereen die wil helpen en zorginstellingen die hulp nodig hebben samen. Op HoodHero kunnen helden uit de buurt zich aanmelden als vrijwilliger of zorgprofessional. Zorginstellingen kunnen uit alle aanmeldingen hulp selecteren, of zelf vacatures voor hulp uitzetten. Iedereen kan helpen. Mitchell Ling, eigenaar van The Fully Bookers en één van de initiatiefnemers van het platform:

“Bij HoodHero kunnen alle helden zich aanmelden. Met en zonder medische kennis. Er is in de zorg veel behoefte aan extra zorgpersoneel, maar ook achter de schermen is veel werk te doen. Zo is er voor mensen met en zonder zorgachtergrond voldoende te doen om onze zorg te ontlasten in de strijd tegen COVID-19.”
Onder meer het UMC Utrecht, het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam maken graag gebruik van het platform bij het vinden van zorgprofessionals en vrijwilligers.

Erkenning voor zorghelden en financiële steun aan de horeca

Wie geen vrijwilligerswerk kan bieden, kan doneren aan de zorgvrijwilliger en -professional. Deze donaties worden omgezet naar tegoedbonnen. Een reward waarmee de helden in de zorg de erkenning krijgen die zij verdienen. De donaties zijn er niet alleen voor de vrijwilligers en -professionals, zij helpen ook nog eens de door de Coronamaatregelen financieel hard getroffen horeca. Donaties worden omgezet naar waardebonnen voor de diverse horecaondernemers in de regio. Van snackbar tot sterrenrestaurant. Zo krijgen de horecaondernemers een extra steuntje in de rug en helpen de donateurs hen er sneller bovenop.

Boudewijn Siliakus, mede-eigenaar van restaurant De Kop van Oost in Amsterdam: “Het concept om lokale ondernemers te steunen en zo in een klap ook alle zorgverleners te bedanken vind ik een ontzettend mooi initiatief”

Sebastiaan Riemen van Beachclub Titus zegt het volgende: “Het strand seizoen is nog niet eens officieel begonnen, en we kunnen de deuren alweer sluiten. Als beachclub ben je maar een aantal maanden per jaar open. Hierdoor is het van groot belang dat wij genoeg omzet draaien voor een heel jaar. Nu staan we al 1-0 achter en de wedstrijd is nog niet eens begonnen. Door het initiatief van The Fully Bookers, hoop ik dat alle liefhebbers van Beachclub Titus hun bijdragen hierin kunnen leveren.”

Ook Gert-Jan van den Brink, Marketing Manager bij Mooie Boules vindt het initiatief een prachtig voorbeeld van saamhorigheid. “In tijden zoals deze is het belangrijk dat we elkaar steunen als vrienden en vrienden van vrienden. Toen ik hoorde van HoodHero, wilde ik me hier meteen voor inzetten”.

Word ook horecapartner van HoodHero en meld je aan!

  • Draag je de zorg een warm hart toe en ontvang je de zorgvrijwilligers en -professionals over een tijdje graag bij jou in de zaak? Meld je dan aan bij HoodHero op www.hoodhero.nl. Na inschrijving stuurt HoodHero je een mediakit met berichten voor social media. Met die berichten kun je laten zien dat je de zorg steunt. Ook kun je jouw gasten motiveren een donatie te doen via HoodHero. Samen maken we de zorg. Samen maken we de horeca!

Initiatiefnemers