Berry Wagenaar maakt Lekkerste Broodje Horeca van Nederland

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 9 januari 2018

Bij het Lekkerste Wedstrijden onderdeel Lekkerste Broodje Horeca heeft Berry Wagenaar gewonnen met zijn broodje 'Oh Deer.'

Wagenaar (27) werkt sinds een jaar bij Iveau Burger & Wijnbar in Arnhem. De vakjury prees het winnende broodje vanwege de unieke combinatie van originaliteit, gezondheid, uitstraling en een verbluffende smaaksensatie. Iveau Burger & Wijnbar leverde vandaag nog een winnaar, die van de Lekkerste Hamburger Finest.

De vakwedstrijd Lekkerste Broodje Horeca is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam in de horeca.

De opdracht was om live op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke broodjes te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het broodje.

TOP 3

De volledige top 3 van het Lekkerste Broodje Horeca luidt als volgt:

  1. Berry Wagenaar – Oh Deer
  2. Jean Pierre Karssen – Ciabatta MED Pastrami
  3. Sarah van de Laarse – Flavour Bomb

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 17 deelnemers deel. De vakwedstrijd om het Lekkerste Broodje Horeca van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos, Carl Siegert, Lebo Kaas en Kraak-Vers.


Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl