Lekkerste Wafel komt uit Holland

Lekkerste Wedstrijden geeft titel voor Lekkerste Wafel aan Thomas Rijsbergen. Rijsbergen won tijdens Horecava met zijn 'Kokoswafel' de vakwedstrijd Lekkerste Wafel.


Thomas Rijsbergen maakt de Lekkerste Wafel van Nederland. Rijsbergen won tijdens Horecava met zijn ‘Kokoswafel’ de vakwedstrijd Lekkerste Wafel.

De wedstrijd was met tien deelnemers een regelrechte Nederland – België: vijf deelnemers kwamen uit België, vijf uit Nederland. Thomas werkt bij Hotels van Oranje in Noordwijk. De vakjury prees de winnende wafel vanwege de hanteerbaarheid, maar vooral vanwege de enorme smaakexplosie.

De wedstrijd Lekkerste Wafel is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens Horecava. Deze wedstrijd is bedoeld voor professionele wafelbakkers en en voor ieder ander, werkzaam bij horecabedrijven waar de wafel op de kaart staat.

De opdracht was om live op het podium, binnen acht minuten, drie identieke wafels te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van de wafel.

TOP 3

De volledige top 3 van de Lekkerste Wafel:

  1. Thomas Rijsbergen – Kokoswafel
  2. Jeroen Mulder – Toffe Peer
  3. Peter van Dierendonck – De Zoete Zonde

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen tien kandidaten deel. De vakwedstrijd om de Lekkerste Wafel is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos en Koopmans.


Noot voor redacties (niet ter publicatie):
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein de Haas-Hebink, Brand marketing manager van RAI Amsterdam. Bereikbaar via +31 (0)6 15 45 42 97 en e-mail op m.d.haas@rai.nl


Deel dit bericht
Bekijk meer Horecava 2018 dag 4
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!