Hollands Best Delivery Chef 2021

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 18 december 2020

LA Streetfood en Horecava slaan de handen ineen en tekenen samen voor de organisatie van een unieke battle met inachtname van de RIVM-maatregelen: Hollands Best Delivery Chef. Tijdens deze wedstrijd strijden vijf genomineerden uit het hele land om deze nieuwe titel. Op 1 februari wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens Horecava Limited.

Wie verkoopt het lekkerste bezorggerecht en heeft de beste delivery skills van het land?

De afhaal- en bezorgmarkt heeft door deze Covid-periode een enorme boost gekregen. ‘Om ons heen zien we geweldige initiatieven ontstaan bijvoorbeeld creatieve horeca-ondernemers die in deze lockdowntijd met de lekkerste gerechten concepten. Maar ook de meest ingenieuze logistieke systemen komen en zich ontpoppen als echte bezorgexperts. Juist hen willen we een hart onder de riem steken en een podium bieden op een plek waar normaliter elk jaar in januari heel horeca-minded Nederland bijeenkomt’, vertelt Carlijn Groen, Director Food bij Horecava.

Wie biedt de allerbeste restaurantbeleving bij de mensen thuis? Het antwoord volgt op 1 februari tijdens Horecava. Elk restaurant, dat zich met een nieuw innovatief bezorg- of afhaalconcept heeft aangepast aan de veranderde omstandigheden, kan een gooi doen naar één van de prachtige prijzen en de eeuwige roem. De vijfkoppige vakjury oordeelt op het samenspel van smaken, temperatuur, textuur en prijs van het gerecht, presentatie en foodprint van de verpakking.

De vijf deelnemers bereiden in dertig minuten vijf porties, voor elk jurylid één, met minimaal één ingrediënt van LA Streetfood. Bart Mentink: ‘Voor de rest heeft de finalist de vrije hand. Na de bereiding sprint je met je bezorggerecht naar gereedstaande scooters. Hiermee leg je een vast parcours van een kwartier door Amsterdam af. Bij terugkomst in de RAI serveert de finalist het gerecht aan de jury. Hierna begint het kijken, ruiken, proeven en genieten. Aansluitend wordt bekend gemaakt wie met de eretitel Hollands Best Delivery Chef 2021 aan de haal gaat! Bart Mentink spreekt van een wereldwijde primeur. ‘Dit is een unieke kans voor horeca-ondernemers om te laten zien hoe ze zijn gegroeid in deze bijzondere tijden. Doe mee, je hebt niets te verliezen!’

Inschrijving

Inschrijven kan tot 10 januari via deze inschrijfformulier. Een selectie van vijf restaurants uit alle inzendingen komt naar de RAI voor de finale tijdens Horecava. De ondernemingen die de finale niet halen worden ook beloond met de allerbeste tips & tricks van de vijf finalisten en ontvangen een consult of workshop op maat over take-away, delivery, vegan, verpakking of voorbereiding op de lente-drukte.