Bedrijven geven personeelsleden een vrije terrasdag

Aangeboden door: ANP
vrijdag, 30 april 2021

Op kosten van de zaak sturen verschillende bedrijven hun personeel het terras op als een bonus terrasdag. Zo steunen ze de lokale horeca.

Bedrijven sturen hun personeel het terras op als bonus, op kosten van de zaak. Zo steunen ze de horeca én geven ze hun personeel een vrije terrasdag.

Het initiatief begon toen Lukas Vlaar, mede-eigenaar van vakblad Food Inspiration, een bericht op Linkedin plaatste waarin hij mededeelde dat hij de 32 personeelsleden vrijdag een vrije terrasmiddag kregen. “We vonden dat het personeel na al het harde werk zeker een uitje verdiend heeft”, zegt Vlaar tegen ANP. “En dat viel mooi samen met de heropening van de terrassen.”

Het bericht op social media sloeg aan: steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij het idee. Al zeker twaalf bedrijven hebben laten weten ook hun personeel naar het terras te sturen, vertelt Vlaar. De meeste bedrijven die het idee hebben overgenomen zitten in de voedsel- en horecabranche. Onder andere uitzendbureau Mise en Place en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) hebben laten weten enthousiast te zijn.

Bonusdag

Naast het vakblad Food Inspiration, is Vlaar mede-eigenaar van nog twee bedrijven ook in de voedsel- en horecasector. “Ook voor ons personeel was het een moeilijk jaar. Iedereen heeft heel hard gewerkt en heeft soms flink moeten improviseren.”

Vlaar heeft het daarom over een soort “bonusdag”, die tegelijk gevierd wordt met de heropening van de terrassen. “We geven iedereen 50 euro mee om uit te geven op het terras. Maar als de rekening groter wordt, is dat natuurlijk ook niet erg. Zo geven we de horeca ook weer een zetje.”