NK Koken

Van 9 tot en met 12 januari 2023 strijden weer verschillende teams tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Koken van het Gastronomisch Gilde. Tijdens de HANOS Gouden Koksmuts, NK Jonge Koks en Leerling – Leermeester zie, ruik en ervaar je hoe (sterren) chefs en hun brigades spectaculaire gerechten maken. Werkend vanuit een black box, waarin voor elke gang (verplichte) ingrediënten zitten, laten ze je zien wat er mogelijk is met mooie producten, een goede team samenwerking en kennis. Een spektakel om niet te missen!

NK Koken

De verschillende kookwedstrijden die door het Gastronomisch Gilde tijdens Horecava 2023 worden georganiseerd:

HANOS Gouden Koksmuts – Maandag 9 januari 2023

De HANOS Gouden Koksmuts wedstrijd vindt ieder jaar plaats tijdens Horecava, in een spectaculaire setting in de Gilde Arena in RAI Amsterdam. Alle competitieve, creatieve en stressbestendige keukenbrigades waarbij de chef SVH Meesterkok is of een chef met een Michelinster mogen meedoen. De fanatieke deelnemers koken diverse gerechten met een black box, waarin voor elke gang andere (verplichte) ingrediënten zitten. Het winnende team gaat niet alleen met de felbegeerde titel naar huis, maar ook met mooie prijzen! Net zoals de succesvolle editie begin 2020 verzorgt het Gastronomisch Gilde, met samenwerkingspartner HANOS Internationale Horecagroothandel, in 2022 de HANOS Gouden Koksmuts-wedstrijd. Wie treed er in de voetsporen van de Roode Koper, winnaar van de Gouden Koksmuts in 2020?

Deelnemers

  • Restaurant Moustique | Jelle Fagel | Luc Hoebe
  • Passy Events | Mike van den Berg | Wouter Beks
  • Restaurant Flore** | Jasper Panis | Max Risselada
  • Hotel Restaurant Het Roode Koper* | Nina Graver | Gerben de Lange
  • Restaurant Dorset | Davy Roord | Gijs Caron
  • Restaurant The Lemon Tree | Stan van Lieshout | Rowin IJsseldijk

Lees meer over de finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts 2023 en de uitslag.

Juryleden

  • Frank Fol
  • Marcel de Leeuw
  • Jonathan Zandbergen
  • Waldrik Kremer (keukenjury + wedstrijdsecretaris)
  • Bert van Manen (keukenjury)

NK Leermeester – Leerling – Dinsdag 10 januari 2023

Welk fanatiek Leermeester-Leerling duo zal de prestatie van de winnaars van vorige editie, Rob Wijnen en Timon Verhees van Restaurant d’Ouwe Tramhalte, evenaren of zelfs overstijgen? Het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling, verzorgt door het Gastronomisch Gilde, vindt opnieuw plaats tijdens Horecava. Welk topteam kan goed omgaan met de tijdsdruk en is perfect op elkaar ingespeeld?

Deelnemers

  • Restaurant STEEF. | Stefan Visser | Max de Jong
  • Restaurant OONIVOO | Jasper Kox | Luuk Wels
  • ’t Amsterdammertje* | Marco van der Wijngaard | Raymond Harmsen
  • Restaurant Maeve | Tommy Janssen | Sem Klein Oonk
  • Restaurant de Koetsier | Pepijn Soetekouw | Lucas Lemm
  • Hotel Restaurant Het Roode Kooper* | Marcel Smit | Bas Adam

Juryleden

  • Marleen Brouwer
  • Jeroen Robberegt
  • Rogér Rassin
  • Bert van Manen (keukenjury)
  • Waldrik Kremer (keukenjury + wedstrijdsecretaris)

De Groene Koksmuts – Woensdag 11 januari 2023

Vanaf komende editie organiseert het Gastronomisch Gilde een nieuwe wedstrijd; De Groene Koksmuts. Dé wedstrijd die helemaal draait om plantaardig koken. De voorronde van deze wedstrijd zal plaatsvinden tijdens Horecava en de finale vindt plaats op Gastvrij Rotterdam 2023. De uitdaging voor de deelnemers zal zijn om volledig plantaardige gerechten te bereiden voor de jury’s met ingrediënten uit de blackbox. De plantaardige sector is enorm in opkomst en deze wedstrijd is dan ook een logische aanvulling op het aanbod.

Deelnemers

  • Restaurant Oan Tafel | Youri Hiemstra
  • Restaurant SOMM Uden | Pierre van der Zee
  • Restaurant De Nieuwe Winkel** | Tim Fanas
  • Restaurant de Basiliek | Yornie van Dijk
  • Restaurant Rijks* | Lars Scheurs

Juryleden

  • Frank Fol
  • Theo van Rensch
  • Bert van Manen
  • Waldrik Kremer (keukenjury + wedstrijdsecretaris)

Partners

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!