Bellavita

Bellavita Expo is de toonaangevende vakbeurs gewijd aan de promotie van Italiaanse voedings- en drankenbedrijven in de wereld, georganiseerd in samenwerking met de belangrijkste Italiaanse vakbeurzen – Cibus en Vinitaly – als onderdeel van de Horecava in Hal 13 van RAI Amsterdam van 8 t/m 10 januari 2024.

Tijdens het evenement zullen meer dan 100 Italiaanse Food & Beverage-bedrijven exposeren, met veel producenten van ambachtelijke producten zij aan zij met iconische merken. Het evenement opent ook zijn deuren voor een selectie van 15 Spaanse bedrijven, dankzij de samenwerking met Ibérica Expo, waardoor alle bezoekers de kans krijgen om een ​​brede selectie van authentieke mediterraanse producten onder één dak te proeven.

De exposanten zullen met trots en enthousiasme meer dan 1.500 producten presenteren, klaar om de Nederlandse en Benelux-markten te betreden en om kopers en professionals van zowel de horeca als de detailhandel tevreden te stellen. Onder het uitgebreide assortiment tentoongestelde producten vallen onder andere pizza- en bakkerijproducten gemaakt met de beste meelsoorten, pasta, extra vergine olijfolie, koffie, frisdranken, bier, parmaham, iberico ham, ambachtelijke salami, premium truffels, kooksauzen en vis.

Een groot deel van het paviljoen zal gewijd zijn aan de wijnwereld, met meer dan 40 van de beste wijnen uit bijna alle Italiaanse regio’s, met toevoeging van enkele van de meest interessante Spaanse referenties. Een unieke ervaring voor alle inkopers, importeurs, distributeurs en wijnliefhebbers.

Naast het enorme aanbod hoogwaardige producten, zullen bezoekers de kans krijgen om een aantal masterclasses, kookdemonstraties en proeverijen te volgen in de Bellavita Food & Wine Academy, dankzij de samenwerking met de Federazione Italiana Cuochi (de Italiaanse Vereniging van Professionele Chefs) in Nederland, waarbij president Mario Loina zal optreden als Bellavita Resident Chef en enkele van de beste en meest invloedrijke Italiaanse chef-koks in Nederland zal introduceren. Aan bod komen bijvoorbeeld Italiaans zoet en hartig ontbijt, moderne aperitivo, regionale pastashow, de kunst van het serveren en combinaties van eten en wijn. Bovendien zal het Extra-Virgin Olive Oil Tasting Lab onder leiding van professionele olieproever Francesca De Ritis gasten voorzien van proeverijen en bijpassend advies voor het selecteren van de juiste olijfolie.

Op het podium is er ook tijd voor interessante debatten over de laatste trends binnen de markt, met sleutelfiguren uit de horeca en de F&B-importsector, dankzij de waardevolle samenwerking met journalist en expert Marina Vizzinisi. Ook zal de uitreiking van de Ospitalitá Italiana-prijs voor de beste Italiaanse restaurants van Nederland worden gehouden door de Italiaanse Kamer van Koophandel voor Nederland.

Ten slotte zal tijdens het driedaagse evenement een selectie van tentoongestelde producten worden geproefd en beoordeeld door een panel van meer dan 150 VIP-juryleden, geselecteerd uit de meest invloedrijke spelers op de Benelux F&B-markt. De producten met de hoogste scores worden op het podium uitgereikt in aanwezigheid van de Italiaanse ambassadeur in Nederland.

Het bezoek aan Bellavita in hal 13 is al inbegrepen bij elk Horecava-ticket en is een bezoek waard voor alle Food, Wine & Beverage-professionals die op zoek zijn naar innovatieve producten om de aandacht van de consument te trekken en de verkoop te verhogen. Eet smakelijk!