Bellavita

Bellavita Amsterdam 2024: een reis door Italiaanse F&B-excellentie

Bellavita Expo is de toonaangevende vakbeurs gewijd aan de promotie van Italiaanse voedings- en drankenbedrijven in de Benelux, georganiseerd in samenwerking met de twee belangrijkste Italiaanse vakbeurzen – Cibus Parma en TuttoFood Milano. Samen met het in Londen gevestigde Bellavita Expo, vindt het plaats als onderdeel van Horecava in Hal 13 van RAI Amsterdam exclusief van 8 t/m 10 januari 2024.

Alle Horecava bezoekers hebben toegang tot de hal, inbegrepen in het toegangsbewijs. Dit is een unieke kans om ongeveer 100 Italiaanse Food & Beverage merken te ontdekken, van ambachtelijke producenten tot marktleidende bedrijven, allemaal onder één dak.

Bellavita een reis door Italiaanse FB excellentie

De exposanten zullen met trots en enthousiasme meer dan 1.000 producten presenteren, klaar om de markt in Nederland en de Benelux te betreden en om kopers en professionals van zowel de horeca als de detailhandel tevreden te stellen. Onder het uitgebreide assortiment tentoongestelde producten vallen onder andere pizza- en bakkerijproducten gemaakt met de beste meelsoorten, pasta, extra vergine olijfolie, koffie, salami, kaas, sauzen, maar ook nicheproducten zoals eetbaar goud.

Een groot deel van het paviljoen zal gewijd zijn aan alcoholigsche dranken, met ambachtelijke bieren en een breed scala aan wijnen, met meer dan 30 van de beste wijnhuizen uit heel Italië. Dit is een unieke ervaring voor alle inkopers, importeurs, distributeurs en wijnliefhebbers die op zoek zijn naar witte- en rode kwaliteitswijnen, waaronder de iconische prosecco.

Beste wijnhuizen uit Italie op Bellavita

Naast het enorme aanbod aan producten van hoge kwaliteit, krijgen bezoekers de kans om een aantal masterclasses, kookdemonstraties en proeverijen te volgen in de Bellavita Food & Wine Academy. Dit wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking met wijnexpert Janna Rijpma-Meppelink, evenals met de Federazione Italiana Cuochi (Italiaanse Vereniging van Professionele Koks) in Nederland, met voorzitter Mario Loina als de Bellavita Resident Chef, die een aantal van de meest invloedrijke chef-koks in Nederland introduceert. Onderwerpen zijn onder andere Italiaans zoet en hartig ontbijt, moderne aperitivo, pasta, de kunst van het serveren en eten en wijn pairings.

Met name de speciale gast, de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Tim Golsteijn, Executive Chef van het gerenommeerde Restaurant Bougainville in Amsterdam, belooft een hoogtepunt te worden van de Bellavita Food & Wine Academy. Met zijn culinaire expertise en innovatieve aanpak zal Chef Tim Golsteijn een culinair spektakel creëren dat het publiek en alle bezoekers zal betoveren.

Verder zal het Bellavita Extra Vergine Olijfolie Proef Lab, geleid door professionele olieproever Francesca De Ritis, gasten voorzien van proeverijen en bijpassend advies voor het selecteren van de juiste olijfolie in twee niet te missen proefsessies. Daarnaast zal de Bellavita Pizza Academy, gesponsord door de Italiaanse meelmeesters Molino Scoppettuolo, doorlopend demo's, proeverijen en zakelijke inzichten met betrekking tot authentieke Italiaanse en Napolitaanse pizza's presenteren.

Ten slotte zal tijdens het driedaagse evenement een selectie van tentoongestelde producten geproefd en geëvalueerd worden door een panel van meer dan 200 VIP juryleden van de langverwachte Bellavita Awards wedstrijd, gekozen uit de meest invloedrijke spelers in de Benelux F&B markt. De producten met de hoogste scores worden bekroond op het podium in aanwezigheid van lokale instellingen.

Om haar positie als de hub van Italiaanse F&B uitmuntendheid in de Benelux te verstevigen, worden de Awards georganiseerd in samenwerking met het Italiaans Handelsagentschap (ITA), de Institutionele Partner van het evenement, dat ook een Business Lounge zal hosten voor alle professionals die op zoek zijn naar een plek om hun zaken te doen.

Het bezoek aan Bellavita in hal 13 is al inbegrepen bij elk Horecava-ticket en is een bezoek waard voor alle Food, Wine & Beverage-professionals die op zoek zijn naar innovatieve producten om de aandacht van de consument te trekken en de verkoop te stimuleren. Eet smakelijk!

Bellavita (sterren)chefs
Bezoek Bellavita op Horecava 2024