Fast Casual Food en Wine Start-ups en Innovatie

Start-up Davai Dumplings biedt een nieuwe vega snack

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 30 juli 2021

Met ruim 60.600 dumplings per maand verovert Davai Dumplings de markt. Deze start-up is pas net begonnen en timmert nu al aardig aan de weg. Want naast een heerlijke dumpling snack biedt het product nog veel meer mogelijkheden.

Vertel wie zijn jullie?

Wij zijn Maybritt & Ruslan, 24 jaar en oprichters Davai Dumplings. Alle twee zijn we al twee jaar vegetarisch en enorm gepassioneerd over voeding & klimaat!

Wat is jullie achtergrond?

We hebben elkaar ontmoet toen we International Business Management studeerden in Gent. Enorm interessante opleiding maar we misten wat ‘echte’ ervaring aangezien de focus erg theoretisch was.

Wanneer en hoe is het idee voor start-up Davai Dumplings ontstaan?

De drang om te ondernemen zat er al een tijdje in, maar het idee is ontstaan toen we trek hadden tijdens het studeren en geen zin hadden in pizza, pasta of frieten. We wilden iets vernieuwends de wereld in lanceren en zijn gekomen bij de pelmeni, een typisch Russisch gerecht, dankzij Ruslan zijn Russische origine. En uit deze filosofie was Davai Dumplings geboren: plant-based gevulde pasta die je kan gebruiken als borrel, voorgerecht of met groente als volwaardig gerecht!

Davai dumplings vegan snack

Wat hebben jullie gedaan om het bedrijf te starten?

Davai is begonnen door te experimenteren tijdens onze studententijd en recepten uit te werken. De eerste dumplings waren allemaal met vlees, maar snel hadden we de switch gemaakt naar plantaardig. Ons doel is om een product te creëren dat plantaardig is, maar niet plantaardig “smaakt”.

Mensen moeten het eten omdat ze het een goed product vinden en niet omdat ze hun hierdoor het gevoel hebben dat ze het klimaat helpen. We geloven dat je enkel zo plantaardig eten mainstream kunt maken. De meeste van onze klanten zijn ook flexitariërs of vleeseters, dat bewijst wel dat de smaak goed zit!

Na de studie (september 2019) besloten we om door te gaan omdat we echt geloven in de dumplings en veel positieve reacties kregen van de markt.

“De meeste van onze klanten zijn ook flexitariërs of vleeseters, dat bewijst wel dat de smaak goed zit!”

Waar staan jullie nu met Davai Dumplings?

We maken nu rond de 60.000 dumplings per maand en ze zijn beschikbaar in heel de Benelux. In Nederland vind je ze in alle Fletcher Hotels, maar ook in verschillende cafés, restaurants en cateraars dankzij Bidfood.

Wat zijn jullie toekomstplannen?

We geloven sterk dat voeding een enorme rol gaat spelen in het redden van ons klimaat. We blijven dus zoeken naar de beste recepten om de meest lekkere en klimaat vriendelijkste producten aan te bieden aan onze chefs. Momenteel staan er twee nieuwe smaken gepland: een met Europese Edamame & gember en de ander met Pompoen & curry!

Davai Dumplings als basis

Wie is jullie doelgroep?

Chefs die zoeken naar een vernieuwende borrel of een basis element voor plantaardige gerechten. Vaak is plantaardig koken complex, saai of leunt het op dezelfde ingrediënten. Met onze Davai dumplings kun je enorm makkelijk een borrel, voorgerecht of salade maken aangezien ze erg gemakkelijk te combineren zijn met groenten of saus.

Waarom moet jullie doelgroep hiermee aan de slag?

De vega(n) klant heeft twee belangrijke elementen: zij kiezen vaak waar de groep vrienden of familie gaat eten en ze verassen graag hun non-vega(n) vrienden met hoe leuk plantaardig eten kan zijn. Humus of vegan loempia’s zijn niet spannend genoeg om iemand terug te laten komen en zo mis je de omzet van een hele groep.

Met onze dumplings heb je dit probleem niet omdat je er zo gemakkelijk mee aan de slag kunt én omdat de vleeseters het ook enorm lekker vinden!

Hoe genereren jullie zichtbaarheid en klanten?

We werken het liefst samen met mensen die aan de slag gaan met onze dumplings. Zo hebben we al met meerdere chefs en influencers gerechtjes en zelfs smaken bedacht. We doen dit omdat we het gevoel met onze klanten nooit willen verliezen en investeren dan liever in onze community, die we Dumpling Darlings noemen.

Start-up Davai Dumplings

Hoe reageert de horeca op jullie verhaal?

Erg positief. Veel van onze chefs vinden vinden de  Davai dumplings enorm fijn. Dit omdat ze er makkelijk creatief mee kunnen zijn of juist een hele snelle & simpele borrel mee kunnen maken. We krijgen ook enorm veel positieve reacties van non vega(n) wat voor ons het bewijs is dat we een goed product hebben gemaakt, en niet gewoon een goed plantaardig product.

Waar zijn jullie trots op?

Dat er al ondertussen meer dan een half miljoen van onze dumplings zijn opgegeten en dat mensen nog steeds unieke gerechten ermee creëren.

In Bistro de Stadshoeve in Zwolle kan je ze eten met geroosterde paprika crème en bataat chips. Coeur Catering serveert ze bij een aubergine & miso crème samen met gepekeld mosterdzaad tijdens Film Fest Gent. Maar complex moet het totaal niet zijn. De Frietketel serveert ze gewoon met een huisgemaakt sausje en daar verkoopt het ook vlotjes.

Wat is jullie grootste uitdaging en waar hebben jullie nog hulp bij nodig?

Dankzij corona was het moeilijker om in contact te komen met Nederlandse chefs en onze dumplings te introduceren. Gewoon samples opsturen voelt onpersoonlijk en je wilt juist weten waar de problemen van de chef liggen zodat we juist kunnen helpen. Ik hoop dat dit erg snel verandert want dat sociale aspect van deze industrie missen we enorm.

Wat is dé tip voor andere start-ups in de branche?

Praat intensief met je klanten en lig wakker van hun problemen. In het begin maakten we de fout om onszelf en ons product op de eerste plaats te zetten terwijl we eigenlijk de noden van onze klant moeten begrijpen. Luister altijd naar waar hun pijnpunten liggen en hoe jij kan helpen met jouw product of dienst. Je kunt pas bouwen aan de toekomst als je duidelijke waarde brengt aan je klanten, dus doe je huiswerk erg goed en luister naar je klanten en partners.