Finalisten Green Chefs Hat
Duurzaamheid Gastronomisch Gilde Wedstrijden

Wildcards finale Green Chefs Hat bekend

Aangeboden door: Gastronomisch Gilde
donderdag, 28 maart 2024
Het Gastronomisch Gilde en We’re Smart hebben 3 wildcards uitgedeeld voor de finale van de Green Chefs Hat tijdens Gastvrij Rotterdam. 
De ontvangers van de wildcards zijn Joram Timmerman van het Kook Atelier op Oost (4 radijzen) Elliott Van de Velde van Entropy uit Brussel (4 radijzen) en Jonas Haegeman van de Vijf Seizoenen uit Brakel (5 radijzen). Deze drie kandidaten zullen samen gaan strijden met de reeds geselecteerde finalisten. Koosh Kothari van Nazka uit Amsterdam en Robert van der Kolk van Chef Ròbert uit Wageningen. Deze twee finalisten komen vanuit de voorronde die plaatsvond tijdens HORECAVA in januari.
   

De finale van de Green Chefs Hat zal plaatsvinden op dinsdag 24 september tijdens Gastvrij Rotterdam. De Green Chefs Hat is een 100% pure plant wedstrijd die dit jaar zijn 2e editie beleefd. De wedstrijd ontwikkelt zich, net als de pure plant wereld waardoor er in de finale weer nieuwe uitdagingen zijn voor de deelnemende chefs. 

Frank Fol, Chairman van We’re Smart is zeer fier met de deelnemers die tegen elkaar gaan strijden. “In de voorronde zagen wij als jury al mooie smaken die gecreëerd zijn met groenten van het land en van de zee. De verwachtingen voor de finale zijn hoog!”. Ook is hij blij met de chefs die de wildcards hebben geaccepteerd. “Dit zijn chefs die hoog scoren in de We’re Smart Green Guide en groenten bereidingen tot hun specialiteit hebben gemaakt” aldus Fol.  

De deelnemers zullen tijdens de finale in teams van 2 een 4-gangen menu en een amuse moeten koken voor de jury. De jury zal bestaan uit Frank Fol, Luc Kusters (Bolenius* / 5 Radijzen) en Michaël Vrijmoed (Restaurant Vrijmoed**/ 5 Radijzen). De deelnemers zullen naast de blackbox de mogelijkheid krijgen om producten uit de groenten-kraam, die beschikbaar gesteld zal worden door HANOS Nederland, te gebruiken. 

Waldrik Kremer, bestuurslid wedstrijden bij het Gastronomisch Gilde, vindt het mooi om te zien hoe de wedstrijd zich door ontwikkelt. “Door de geweldige samenwerking die wij hebben met Frank en We’re Smart krijgen we de toppers op het podium voor deze wedstrijd. Pure plant koken zal in de toekomst een nog grotere plek gaan krijgen in de keukens en daar hoort ook deze wedstrijd bij”. 

Ook Robert Melaard, directeur van Gastvrij Rotterdam, is blij met het mooie wedstrijdveld voor de finale. “Dit hoogstaande deelnemersveld geeft aan dat pure plant koken aan een enorme opmars bezig is en wij zijn als Gastvrij Rotterdam trots dat wij de finale mogen hosten”. 

De finale zal plaatsvinden op dinsdag 24 september op Gastvij Rotterdam. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens het event van We’re Smart Green Guide in de avond van 24 september.