Webtraining Voedingscentrum: ontdek jouw verleidingskracht
Advertorial Food en Wine Duurzaamheid Horecaondernemer

Wil jij het verschil maken voor jouw gasten?

Aangeboden door: het Voedingscentrum
donderdag, 16 mei 2024

Heel veel partijen bieden steeds meer gezonde en duurzame keuzes aan voor hun gasten. Met de webtraining ‘Ontdek jouw verleidingskracht’ wil het Voedingscentrum jou helpen positieve impact te maken. Stap voor stap.

Laten we bij het begin beginnen. Waarom vinden veel cateraars het nou belangrijk om het aanbod duurzamer en gezonder te maken? Een belangrijk aspect is onze planeet: de productie van voedsel vraagt veel van de wereld. In totaal ontstaat ongeveer een derde (20-35%) van alle klimaatbelasting door het produceren en eten van voedsel. Deze belasting kan minder. Een ander aspect is overgewicht, de helft van de volwassen Nederlanders heeft dat. En overgewicht onder kinderen en jongeren neemt toe. Van de 18- tot 25-jarigen heeft nu 1 op de 4 overgewicht. Allerlei ziekten zijn gerelateerd aan overgewicht, denk aan diabetes type 2 (suikerziekte), hart- en vaatziekten, gewrichtsproblemen en bepaalde soorten kanker.

De illusie van vrije keuze

'Maar mensen kiezen uiteindelijk zelf toch?' Nee, dat is een illusie. We kunnen hier niet de verantwoordelijkheid bij het individu leggen. Steeds meer cateraars zijn zich hiervan bewust. Verreweg de meeste voedselkeuzes maken we namelijk op de automatische piloot. Al het eten om ons heen beïnvloedt onze keuzes sterk. Waar het meeste van ligt en wat makkelijk te pakken is, kiezen mensen eerder. Laat dat daarom de duurzame en gezonde keuzes zijn!

Betutteling?

Mensen zien het soms als betutteling als eetomgevingen gezonder en duurzamer worden gemaakt of als er voedingsadviezen gegeven worden. 'We mogen ook niets meer' en 'We kiezen zelf wel wat we eten'. En dat klopt dus niet, de huidige omgeving dwingt juist vaak tot ongezond en milieubelastend eten zonder dat je dat door hebt. Vinden we dat dan geen probleem? Bovendien zegt niemand dat al die keuzes moeten verdwijnen. Maar het zou toch heel logisch zijn als de gezondere en duurzamere keuze de makkelijke keuze is?

De invloed van de eetomgeving positief inzetten

EeHet goede nieuws is dat je als cateraar direct positieve impact kan maken op de eetomgeving van veel mensen. De nieuwe webtraining ‘Ontdek jouw verleidingskracht’ van het Voedingscentrum laat je dat ervaren. Je maakt in 15 minuten kennis met de basis die nodig is om betere keuzes onweerstaanbaar te maken . Aan de hand van inspirerende voorbeelden, take-aways en prikkelende oefeningen ontdek je meer over gezond en duurzaam eten en hoe je je gasten hiertoe kunt verleiden. Natuurlijk krijg je ook de kans om je verleidingskracht te testen. Doen dus! Het is gratis, makkelijk en je hebt geen inlog nodig. Ga hier naar de webtraining of klik op onderstaande banner.

Deze stap gezet? Onderaan de webtraining vind je allerlei tools van het Voedingscentrum om volgende stappen te zetten.