Smilde Natura: frituurolie met minder plastic afval
Fast Casual Duurzaamheid Horecaondernemer

Op zoek naar frituurolie met minder plastic afval?

Aangeboden door: Smilde Natura
dinsdag, 6 februari 2024

We hebben tijdens Horecava weer veel horecabedrijven kennis laten maken met Natura: Het frituurconcept voor de horeca. Heb je ons gemist? Lees hieronder wat ons frituurconcept inhoudt.

Lever- en ophaalservice frituurolie

We ontzorgen onze klanten van A tot Z. Ontzorgen. Dat klinkt natuurlijk mooi, maar hoe werkt dat in de praktijk? We leveren frituurolie en halen gebruikt frituurvet weer op. Vanaf de start stemmen we de hoeveelheid, de verpakking, de frituurolie en de frequentie af die het beste bij jou horecaonderneming past. Zo hoef je zelf niet meer te denken om het bestellen van je frituurolie en het afvoeren daarvan.

Van gewoon frituren naar gemakkelijk frituren

Onze unieke grootverpakking neemt jou het zware werk uit handen. Je rijdt deze gemakkelijk naar je bakwand en vult super snel je frituurpannen af. Daarnaast leveren we je een handige opslagcontainer voor gebruikte frituurolie en komen we vervolgens standaard iedere twee weken bij je langs. Dan leveren we je nieuwe frituurolie en nemen we het gebruikte frituurvet mee. Hiervoor ontvang je als ondernemer een eerlijke prijs. Van de gebruikte olie wordt uiteindelijk biobrandstof gemaakt, frituren met Natura is dus niet alleen gemakkelijk maar ook groen en duurzaam. Zo maken we van gewoon frituren, gemakkelijk frituren.

Hoe werkt het in de praktijk?

Een voorbeeld: voor een klant met een groot pretpark leveren we frituurolie. Deze klant heeft meerdere locaties waar wordt gefrituurd in het park. We combineren het leveren en ophalen van de frituurolie met elkaar en rijden een route door het park. De lege Natura grootverpakkingen staan voor ons klaar en deze vullen we bij met nieuwe olie. De opslagcontainers met gebruikte frituurolie ruilen we om voor schone lege opslagcontainers.

Andere voordelen: groen en gezond

Door samen te werken met Natura draag je je steentje bij aan een betere wereld. Wij leveren namelijk frituurolie in grootverpakkingen van 150 en 190 liter. Zo realiseren we samen veel minder plastic. Daarnaast halen we in dezelfde rit de gebruikte olie op: minder CO2-uitstoot dus. We verwerken gebruikte frituurolie naar biobrandstof, wat daarna wordt gemengd met de brandstof die jij en ik tanken bij de pomp.

De voordelen van groen en gezond frituren met Natura:

  • Compleet breng- en afhaalsysteem
  • Gebruikte olie verwerken we tot biobrandstof
  • Minder plastic afval
  • Minder CO2-uitstoot
  • Kosten- en tijdbesparend

Wil jij ook het gemak van het Natura frituurconcept? Neem contact met ons op.