Lekkerste Wedstrijden weer in de steigers

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 26 augustus 2021

Stichting de Lekkerste Wedstrijden is volop bezig met de nieuwe editie tijdens de Horecava in januari 2022. De details worden binnenkort bekendgemaakt. Ondertussen verwelkomt de organisatie twee nieuwe bestuursleden.

De Limburgse horecaondernemer Wim Cox treedt toe tot het bestuur van Stichting de Lekkerste Wedstrijden. De tweede aanwinst is Roeland Buijsse, bestuurslid van SVO vakopleiding food. Zij vervangen Johan van der Weerd en Maarten Colijn sr, die beide na vele jaren hun bestuursfunctie neerleggen. Met de nieuwe bestuursleden haalt de stichting expertise uit de ondernemerswereld en het onderwijs in huis.

Veel horeca-ervaring

Wim Cox, sinds 2020 gepensioneerd, is iemand met jarenlange ervaring in de Horeca. Cox was van 1983 tot en met 2020 eigenaar van Cox & Co, een bedrijf met dertien horecazaken op retaillocaties. Cox & Co exploiteert onder meer locaties van Bufkes, Tuincafé en Piet Friet, naast concepten als het Schnitzelparadijs en Markt 10 in Roermond.

Lekkerste Wedstrijden 2022 Wim Cox

Wim Cox, nieuw bestuurslid Lekkerste Wedstrijden

Waarde van Lekkerste Wedstrijden

“Ik vond het een eervol verzoek en ik draag graag mijn steentje bij aan de Lekkerste Wedstrijden”, zegt Wim Cox. “Ik ben zakelijk altijd breed georiënteerd, nieuwsgierig en houd de ontwikkelingen bij. De stichting denkt dat ik daarmee van waarde kan zijn.”

Cox ziet op zijn beurt de waarde van de wedstrijden. “Het biedt een podium om te laten zien wat het vak inhoudt, wat er aantrekkelijk aan is. Dat is belangrijk, gezien de krapte op de arbeidsmarkt. Daarnaast zorgen de wedstrijden altijd voor publiciteit, voor bedrijven en mensen.”

Kennis van het onderwijs

Roeland Buijsse is sinds 2020 bestuurslid van SVO vakopleiding food. Hij is ruim tien jaar actief in het onderwijs, in het verleden onder meer als directeur MBO van het Wellantcollege in Houten en als eigenaar van adviesbureau Meester Kong.

“De studenten van SVO vakopleiding food doen elk jaar mee aan de Lekkerste Wedstrijden”, zegt Buijsse. “Voor onze studenten vormen de Lekkerste Wedstrijden een prachtig en levensecht project. Dit maakt hun onderwijs leuker en interessanter. Bovendien leren ze meer mensen kennen van bedrijven. Het is dan een kleine stap voor SVO om ook een verantwoordelijkheid in het bestuur te nemen.”

Lekkerste Wedstrijden 2022, bestuurslid Roeland Buijsse

Roeland Buijsse

‘Wedstrijden nog beter maken’

SVO wil de onderwijsactiviteiten uitbreiden en zichtbaarder zijn tijdens de Lekkerste Wedstrijden. Buijsse: “Dit maakt de wedstrijden nog beter. Persoonlijk denk ik bij te kunnen dragen met ideeën voor nieuwe wedstrijden en gewoon ook met mankracht om de wedstrijden jaarlijks tot een succes te maken.”

Wim Cox en Roland Buijsse vormen het nieuwe bestuur samen met Bernd Beekman, organisator van de Lekkerste Wedstrijden. Oprichter Johan van der Weerd legt zijn bestuursfunctie neer maar blijft op de achtergrond betrokken.

Waardering voor Maarten Colijn

Maarten Colijn sr, voormalig fastserviceondernemer in Rhenen en oud-voorzitter van de sector Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland, neemt afscheid van de Lekkerste Wedstrijden. “Wij bedanken Maarten Colijn voor ruim veertien jaar inzet voor de stichting”, zegt Bernd Beekman. “Daarbij heeft hij altijd de rol van voorzitter gehad. De laatste jaren deed Maarten een stapje terug, maar was altijd aanwezig tijdens de wedstrijden. Maarten hebben wij ervaren als een heel prettig persoon met een zeer uitgebreide kennis van de fastservicemarkt.”

Partners

De Lekkerste Wedstrijden wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food, Koopmans Professional en Pizza Profs.