Essentie & Efficiëntie centraal op TrendLAB Horecava 2026
Van 12 tot en met 15 januari organiseren founding partners Horecava, CONTRAST en Nordcap opnieuw het TrendLAB tijdens Horecava 2026. Het thema dit jaar: Essentie & Efficiëntie. Hoe versterken gastbeleving en doelmatigheid, service en snelheid en ambacht en techniek elkaar? Waar schuurt het? En hoe vind je de optimale balans? In het TrendLAB ontdek je hoe trends en innovaties bijdragen aan een toekomstbestendige foodservice. Professionals uit Care & Cure, Facility, Retail, Hospitality en Leisure komen hier samen in een setting boordevol kennis, inspiratie, beleving en cocreatie.
Het TrendLAB is dé plek op Horecava waar inspiratie en kennisdeling centraal staan. Jaarlijks wordt hier de foodservicebranche uitgedaagd om verder te kijken dan vandaag. Geen losse stands, maar één samenhangende fysieke wereld vol beleving, co-creatie en innovatie. Hier zie, proef en ervaar je hoe trends worden vertaald naar producten, diensten en concepten die de sector veranderen.
Twee werelden als één realiteit
Essentie draait om ervaring en emotie, terwijl efficiëntie gaat over slim organiseren en technologie. In een tijd waarin de kosten stijgen, de arbeidsmarkt krap is, duurzaam werken nog belangrijker wordt en de klant hogere eisen stelt aan kwaliteit, is het een uitdaging om deze twee werelden als één realiteit te zien en daarin het verschil te durven maken. Dit vraagt om merken en mensen die durven te experimenteren met innovaties die hun identiteit versterken. Juist daar ligt de kracht.
Verdiepen op thema's
Het TrendLAB heeft dit jaar twee werelden: Essentie en Efficiëntie. In Essentie vind je de Live Cooking Hub met Chef’s Table. In Efficiëntie vind je de Dark Kitchen Hub. In beide werelden vinden Table Talks plaats: interactieve workshops in kleine groepen. Daarnaast zijn er Trendstours, een AI LAB en een Start-upLAB. Ook worden op maandagochtend de Horecava Awards uitgereikt aan de innovaties met de grootste impact op kwaliteit, efficiëntie en bedrijfsvoering. Deze zijn allemaal terug te vinden op het TrendLAB.
Samenwerking
CONTRAST is concept creator van het TrendLAB. Zij werken samen met NordCap, specialist in commerciële koeltechniek en kook- en spoelapparatuur, Apto Architects, makers voor plekken van de nieuwe generatie, Wonder Beans, het eerste hebzuchtvrije koffiemerk en Felix Footprinter, koploper in 3D-voedselprinters.
Puck Wilbers, managing partner bij CONTRAST: ‘Wie klaar wil zijn voor de toekomst, zien we natuurlijk graag op het TrendLAB.’
Zet Horecava 2026 in je agenda
Wil jij deze twee werelden ervaren? Zet dan Horecava 2026 in je agenda. Je bent van harte welkom in het TrendLAB, waar inspiratie, innovatie en beleving samenkomen.