logo
Robotarm en chef bereiden samen gerechten in een professionele keuken

TrendLAB op Horecava 2026: de kracht van efficiëntie!

Auteur Horecava

Efficiëntie is een onmisbare factor (geworden) in de horeca. Aan de ene kant biedt het volop kansen: slimmer werken, minder verspilling en meer grip op je marges brengen je terug naar waar het echt om draait – gastvrijheid en vakmanschap. Tegelijkertijd ontkom je er niet aan. De krappe arbeidsmarkt en stijgende kosten maken efficiëntie simpelweg noodzakelijk. Nieuwsgierig naar wat dit concreet betekent voor jouw bedrijf? Bezoek dan het TrendLAB tijdens Horecava 2026, van 12 tot en met 15 januari in RAI Amsterdam.

Herkenbare voorbeelden van efficiëntie zijn data-gestuurde menu’s en dynamische personeelsplanning. Het resultaat is zondermeer tijdwinst. Wie technologie slim inzet, ervaart hoeveel waardevolle tijd dat oplevert. Doordat eenvoudige processen worden overgenomen door technologie, ontstaat er meer ruimte voor persoonlijke aandacht en echte gastvrijheid. Zo wordt efficiëntie geen belemmering voor gastvrijheid, maar juist een versterker ervan. Natuurlijk vraagt het om balans, want als systemen uitvallen of te dominant worden, kan dat de menselijke maat onder druk zetten. De kunst is om mens en technologie elkaar optimaal te laten aanvullen. Bijvoorbeeld door technologie in te zetten voor repeterende taken en medewerkers voor service en aandacht.

Leren van de praktijk

In het TrendLAB 2026 delen we kennis en inspiratie waar het gaat om het vinden van de optimale balans. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld leren van concepten die slim omgaan met personeelsschaarste en inspiratie opdoen in de Dark Kitchen Hub. Verder ontdek je in het AI LAB hoe kunstmatige intelligentie processen versnelt en verrassende inzichten biedt. Zonder technische voorkennis ervaar je praktische toepassingen voor menusamenstelling, voorraadbeheer en personeelsplanning. Experts van Adwise Academy maken AI concreet en toepasbaar. Tegelijkertijd stellen we de vraag: hoe houd je de regie als systemen steeds slimmer worden, en blijft de gast meer dan een dataprofiel?

Nog meer praktijk

NordCap Nederland toont in het TrendLAB hoe efficiëntie en duurzaamheid hand in hand gaan. Met Premium Foodcare Solutions die voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van energieverbruik, voedselveiligheid, kwaliteit en certificering, bieden zij toekomstbestendige apparatuur voor elke professionele keuken. De oplossingen ondersteunen niet alleen dark kitchens, maar ook foodservice en fastservice om op hoog tempo verse, veilige en consistente producten te leveren. Zo vertalen ze technologische innovatie naar concrete efficiëntie, rendement en zorg voor wat echt belangrijk is. 

Samenwerking

CONTRAST is dit jaar wederom founding partner van het TrendLAB, samen met Horecava en NordCap.

Chelsea Noordermeer, consultant bij CONTRAST: ‘Professionals uit Care & Cure, Retail, Facility, Hospitality en Leisure zijn van harte welkom om samen met ons te ervaren en ontdekken dat efficiëntie juist ruimte biedt voor de essentie van ons vakgebied: gastvrijheid en vakmanschap. Wij ontmoeten je graag!’

Zet Horecava 2026 in je agenda

Wil jij deze wereld ervaren? Zet dan Horecava 2026 in je agenda. Je bent van harte welkom in het TrendLAB, waar inspiratie, innovatie en beleving samenkomen. 

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.