Fast Casual Food en Wine Wedstrijden

Zero-waste salades winnaar Food & Beverage

Aangeboden door: Horecava
maandag, 21 februari 2022

d’Arta kwam als grote winnaar uit bus bij Horecava Innovation Award in de categorie Food & Beverage met hun Greens Cuisine' Easy Indian Summer. We spreken met Karel Talpe (mede-eigenaar d’Arta) over hun gezonde, plantaardige koude salade die inspringt in de huidige trends en de vraagstukken in de horeca.

d’Arta is een Belgisch familiebedrijf, opgericht in 1988 en een wereldspeler in het ontwikkelen, verwerken en commercialiseren van vriesverse producten, zoals groenten, fruit, kruiden en kant-en-klare (bij)gerechten.

Deelname Horecava Innovation Award

Karel Talpe: “We waren al langer bekend met de Horecava Innovation Award, maar we hadden ons nooit eerder opgegeven. Bij de Greens Cuisin’ Easy Indian Summer hebben we het idee dat we iets hebben waarmee we echt een verschil kunnen maken. Als we deelnemen aan een wedstrijd, gaan we natuurlijk wel voor de winst.” De deelname aan Horecava Innovation Award liet d’Arta stilstaan bij hun product. “Het is eigenlijk een interessante oefening. We hebben echt een analyse gemaakt. Wat zijn de trends? Wat zijn de problemen? En hoe komt ons product daarin tegenmoet? Je leert hierdoor je USP kennen. Het is een goede insteek om op je eigen product te focussen en je product niet te vergelijken met de concurrenten.”

Indian Summer

Greens Cuisin’ Easy Indian Summer is een gezonde, plantaardige en diepgevroren quinoa salade. Dit product is kant-en-klaar en culinair afgewerkt. De salade maakt deel uit van een productlijn van vijf salades, zo zijn er ook vegetarische salades en salades met kaas te verkrijgen.

Talpe: “Onze salades zijn hippe, trendy en gezonde salades die erg makkelijk zijn in gebruik. Ontdooien… en dan zijn ze klaar voor consumptie. Het bespaart veel werk en tijd. Daarnaast kan de chef zijn eigen draai eraan geven: het kan een ingrediënt zijn voor een maaltijd, maar het kan ook dienen als maaltijd opzich.”

 

Culinair en trendy

 “De combinatie tussen hoog culinair, gemak en diepgevroren maakt ons product erg uniek”

Met de gezonde salade speelt d’Arta in op verschillende trends. “De samenstelling van producten zijn culinair erg trendy, daarnaast spelen we in op de gezonde leefstijl van de gast. De Indian Summer is een zero-waste product. Het is 3 tot 5 dagen houdbaar na ontdooiing, hierdoor hoef je niks weg te gooien. De salade is samengesteld door onze eigen chefs, die werken op hoog culinair niveau. De combinatie tussen hoog culinair, gemak en diepgevroren maakt ons product erg uniek.”

 

“Het is voor de chef die opzoek is naar oplossingen, zonder dat het te kort doet aan de kwaliteit.”

 

De flexibiliteit en het uithoudingsvermogen van de horeca wordt in de huidige tijd telkens op de proef gesteld. d’Arta hoopt met hun salade de horecaondernemers tegenmoet te komen in die uitdagingen. Talpe: “Het is voor de chef die opzoek is naar oplossingen, zonder dat het te kort doet aan de kwaliteit.” De Greens Cuisin’ Easy Indian Summer is te gebruiken in elk facet van de horeca. Van restaurants, evenementen en brasseries tot aan maaltijden in vliegtuigen en treinen.

Hoogkwalitatieve oplossingen voor de foodservice

“We hadden niet verwacht dat deelname aan Horecava Innovation Award ons zoveel positieve reacties op zou leveren. We hopen met de winst veel horecaondernemers te kunnen overtuigen op korte termijn.  Binnenkort lanceren we een nieuwe salade met een bijhorende campagne. Daarnaast willen we steeds meer gaan inzetten op hoogkwalitatieve oplossingen voor de foodservice”, sluit Talpe enthousiast af.