Horecava Innovation Award

Benieuwd naar dé innovatie in de foodservice industrie? Tijdens de opening van Horecava 2023 zijn de winnaars van de Horecava Innovation Award bekend gemaakt! Binnenkort zal de inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2024 openen, stay tuned…

Ieder jaar schrijven deelnemers zich in voor verschillende categorieën, waarbij alle inzendingen kans maken op de Duurzaamheid Award Karel de Vos. Een bijzondere trofee waarbij de nadruk ligt op ‘zorg voor een betere wereld’.

Inschrijven voor de Horecava Innovation Award 2023 is inmiddels gesloten.

Bekijk de winnaars van de Horecava Innovation Award 2023!

 

Winnaars Horecava Innovation Award 2023

Welke categorieën zijn er?

Deelnemers kunnen hun innovatie insturen voor één van onderstaande categorieën. Per categorie zijn de criteria en voorwaarden vastgesteld waarbij de jury vooral kijkt naar de invloed op omzet, marge, kosten, veiligheid, kwaliteit en aangenamer werken.

Food & Beverage

Onder deze categorie vallen producten met nieuwe smaken, smaakcombinaties of toepassingen. Vernieuwend in de markt, verrassend voor de gast, bedrijfseconomisch interessant voor de ondernemer. Alle voedingsmiddelen (in alle staten van verwerking; van vers tot kant-en-klaar) en dranken. Ook food & beverage producten uit streek en regio vallen binnen deze categorie.

Equipment & Services

Onder deze categorie vallen producten of systemen die het werk voor ondernemers en medewerkers vergemakkelijken, verlichten, verminderen, bespoedigen of veraangenamen. Of technieken die zorgen voor betere kwaliteit van het horecaproduct, prestatie-verhogende apparatuur, technologie (bijvoorbeeld robots), installaties en gereedschappen.

Concepts, Interior & Design

Onder deze categorie vallen producten, voor zowel interieur en exterieur, die bijdragen aan een betere uitstraling van bedrijven, die voor gasten sfeer- en comfort-verhogend zijn, die voor beleving zorgen of die bijdragen aan hogere omzetten. Denk bijvoorbeeld aan meubilair & stoffering, verlichting, servies, bestek & glaswerk en decoraties.

Digital, Apps & Social Media

Onder deze categorie vallen mobiele en digitale toepassingen voor gasten, consumenten en/of ondernemers binnen de horeca en foodservice industrie die de kwaliteit en beleving vergroten en/of het ondernemen makkelijker maken en/of het rendement verhogen.

"Het begon al op de beurs dat er heel veel mensen naar onze stand kwamen om te proeven. Daarna hebben we in alle vakbladen gestaan en heel veel positieve reacties gehad, ook van nieuwe restaurants. Het heeft ons echt geholpen om Pulled Oats op de kaart te zetten!"
"Ten eerste was het vooral een enorme eer om de HIA award binnen te halen. We hebben hiermee heel wat extra zichtbaarheid gekregen. De PR die de award ons heeft opgeleverd, heeft ons meer naamsbekendheid gegeven."
"Innovatie is één van de belangrijkste kernwaarden in ons bedrijf, wij zijn dan ook verheugd dat dit door onafhankelijke partijen wordt erkend en beloond. De Award komt bij ons op een speciaal plekje te staan!"

Te winnen prijzen

Sluit je aan bij de vorige winnaars zoals Redefine Meat, FrieteRia-BrasseRia, Satelliet hospitality furniture, Lacoly, de Clique, Enjay, Ozarka, Sugo Pizza, Scanfie, D’Arta en vele anderen. Welke prijzen worden uitgereikt?

  • Horecava Innovation Award: Alle genomineerden maken kans op deze overall prijs.
  • Categorie prijzen: Per categorie is er één prijs te winnen voor de verschillende categorieën.
  • Horecava Sustainability Award: Alle ingezonden innovaties maken kans op deze bijzondere trofee. Hierbij ligt de nadruk op ‘zorg voor een betere wereld’.

Belangrijke data Horecava Innovation Award 2024

19 juni Inschrijving open
10 oktober Deadline inschrijving
6 november Deadline inzending producten t.b.v. Food & Beverage Tastingdag
9 november Food & Beverage Tastingdag
13 november Bekendmaking genomineerden (alle categorieën)
7 december Jurydag genomineerden (alle categorieën)
8 januari (opening Horecava 2024) Feestelijke bekendmaking winnaars

Juryleden Horecava Innovation Award

Juryvoorzitter

Horecava Sustainability Award

Puck Kerkhoven Co-owner Redfox Media / food writer
'Je verplaatsen in de gast is het belangrijkste'. Lees het interview met Puck
Frank Lindner Campaign Leader Foodwatch Nederland

Categorie Food & Beverage

Categorie Equipment & Services

Marjon Prummel Chief editor Misset Horeca
Maarten van Hussen Senior Advisor at HTC

Categorie Concepts, Interior & Design

Iris Kranenburg Chief editor Entree Magazine
Innovatie is nodig om te groeien – Iris Kranenburg
Luuk Scholte Director Participants at Floriade Expo

Categorie Digital, Apps & Social Media

Colin Westerwoudt Managing partner at TIPPR
Marissa Gubler Product Manager Digital – Travel & Recovery at KLM
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!