Noah Wynants De Librije*** Beste Jonge Chef van Noord-Europa
Op 4 november 2024 waren niet alleen de messen vlijmscherp tijdens de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. Tien jonge chefs gingen bij de Miele Experience Center in Vianen een geslepen strijd aan in de Noord-Europese finales van de wereldwijde competitie voor chefs van onder de dertig. Noah Wynants werd door een jury van internationale topchefs geprezen om zijn creatieve en compleet plantaardige Dutch ‘Rendang’. De senior souschef van De Librije*** nam naast de overkoepelende titel ook twee van de drie thematische awards mee naar huis. Eind 2025 kookt Wynants in de wereldwijde finale in Milaan voor de titel ‘World’s Best Young Chef’.
‘Eén award winnen is al te gek. Drie is ongelooflijk.’ - Noah Wynants, Beste Jonge Chef Noord-Europa.
Over Noah Wynants
Noah Wynants (26) studeerde aan de hotelschool in België. Na een eerste stage bij de Groene Lantaarn** stapt hij in 2015, net 17 jaar oud, als stagiair de keuken van De Librije*** binnen. Daar werkte hij zich op tot senior souschef naast Jonnie Boer en Nelson Tanate. Tijdens de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition liet Wynants met een plantaardig gerecht proeven wat er allemaal mogelijk is met Nederlandse producten. Zijn Dutch ‘Rendang’ is een verfijnde rendang van aubergine en shiitakes. Wynants gebruikte daarin onverwachte ingrediënten van eigen bodem, zoals hazelnoten en passievruchten.
