Winnaar Chaud Devant NK Leermeester Leerling: Hotel-Restaurant ’t Lansink*

Hotel-Restaurant ’t Lansink* wint NK Leermeester – Leerling

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 10 januari 2024

Op dinsdag 9 januari streden 6 teams om de titel Chaud Devant Nederlands Kampioen Leermeester – Leerling. Een wedstrijd die al vele jaren door het Gastronomisch Gilde op Horecava georganiseerd wordt. Leermeester Kay Stevense en leerling Gijs Boender overtroffen de verwachtingen van de jury met hun gerechten en zijn daarom de nieuwe Nederlands Kampioenen. 

De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en kookte een 3 gangen menu uit de blackbox die beschikbaar was gesteld door HANOS Nederland, Jan Van As en VanDrie Group.

De jury bestond uit Dennis van den Beld (Landgoed ’t Roode Koper), Tom Lamers (Het Koetshuis*) en SVH Meesterkok Jeroen Robberegt (famous flavours). Juryvoorzitter Dennis van den Beld roemde de deelnemers voor hun lef om deel te nemen aan deze wedstrijd. “Ik heb ook vaak op deze plek gestaan en het blijft iedere keer weer spannend”.

Tijdens het jureren gooide de amuse van ’t Lansink al hoge ogen. “De simpelheid maar toch de geweldige smaken van de knolselderij amuse maakte dit gerecht subliem", aldus Jeroen Robberegt en Tom Lamers. Ook gaf de jury de deelnemers nog wat goede tips mee in de nabespreking op het gebied van sauzen en de opbouw van de amuses. “Een amuse is een gerechtje en geen hapje”, aldus Dennis van den Beld. Keukenjury Waldrik Kremer en Bart van Manen complimenteerde de deelnemers met hun nette manier van werken en de weinige waste die er was.

Vanaf dit jaar wordt het NK Leermeester – Leerling extra ondersteund door Chaud Devant. Greg de Jong, CEO van Chaud Devant, reikte de door hun ontwikkelde award uit aan de winnaars. De magister schoenen op de opgaande ladder symboliseren deze wedstrijd uitstekend. Iedere keer een stapje hoger! Aldus Greg de Jong, CEO van Chaud Devant.

De winnaars kregen natuurlijk deze award, een paar magister schoenen van Chaud Devant, een cheque van €500 euro beschikbaar gesteld door het Gastronomisch Gilde, een Big Green Egg Masterclass t.w.v. €500, een messenset van Dick, een kaartenspel van de Culiquiz, een mooie set Nederlandse vanille van Koppert Cress, een masterclass kalfsvlees van van Drie en alle deelnemers kregen naast de medaille ook een office mes van Dick.

Deelnemers aan het NK Leermeester – Leerling waren: ‘

  • T Lansink
  • Tante Koosje
  • Ruby Rose Utrecht
  • Basiliek
  • Het Kook Atelier
  • Voltaire