Deadline inschrijving 25e editie Horecava Awards verlengt!
De Horecava Awards bestaan 25 jaar! Al een kwart eeuw belonen we de meest vernieuwende, duurzame en inspirerende concepten uit de horeca. Wat ooit begon als een klein initiatief om vernieuwers in het zonnetje te zetten, is uitgegroeid tot de prijs die innovatie in de branche zichtbaar maakt. Of het nu gaat om baanbrekende technologie, duurzame producten of verrassende smaken, de Horecava Awards is het podium voor vernieuwing. En goed nieuws: de deadline wordt verplaatst naar 29 oktober. Dat betekent extra tijd om kans te maken op een plek in de spotlight.
Meld je aan!
In dit jubileum jaar blikken we niet alleen terug, maar kijken we vooral vooruit. Tijdens Horecava 2026 staan de Horecava Awards in de spotlight met een feestelijke uitreiking van de winnaars van deze bijzondere editie. Ben jij nog bezig met je inzending of twijfel je nog over je deelname? Dan hebben wij goed nieuws. De inschrijfdeadline is verlengd tot 29 oktober. Dit is jouw teken om je aan te melden en 2026 te beginnen als een winnaar!
Een terugblik op de afgelopen 25 jaar
In de afgelopen 25 jaar hebben de Horecava Awards een indrukwekkende lijst aan winnaars voortgebracht. Producten en concepten die de branche hebben veranderd. We blikken terug op een lange lijst vol innovatie:
2001 – Overall winnaar: Belluno Nederland (product: Turbochef)
2002 – Overall winnaar: Advancement4u (product: T-Tip, kartonnen onderzetter voor gebruikte theezakjes)
2003 – Overall winnaar: Wessels Horeca Ondernemingen (product: Chippery, totaalconcept rond vers bereide chips)
2004 – Overall winnaar: Burex Europa/Art on Tiles (product: keramische decortegels met digitale beelden)
2005 – Overall winnaar: Bright Idea Club (product: Doggy zelfcorrigerende terrastafel)
2006 – Overall winnaar: Proeven van Kunst, een initiatief van Gerard Gielen om acht kunstenaars aan acht restaurants te koppelen
2007 – Overall winnaar: Jasili Bloomingteas (product: Bloomingteas theeconcept)
2008 – Overall winnaar: MAQS (product: rood vlees en kip uit de magnetron)
2009 – Overall winnaar: Bier in Box Benelux (product: tapsysteem Biercarré)
2010 – Overall winnaar: DaSilva Beans & Leafs (product: DaSilva Leaftender)
2011 – Overall winnaar: Bureau voor Akoestische Zaken (product: Greenwall)
2012 – Overall winnaar: IceWizard (product: IceFondue)
2013 – Overall winnaar: Chummee (product: social gifting concept)
Karel de Vos Award: VerdraaidGoed! (Foodiebag tegen voedselverspilling)
2014 – Overall winnaar: Sok Organiseert (product: bordspel Gastologie)
Karel de Vos Award: Kromkommer BV (product: Kromkommer, gekke groenten terug op het bord)
2015 – Overall winnaar: IBM Corporation (product: Chef Watson, computerprogramma)
Karel de Vos Duurzaamheid Award: Pit-foodconcepts & Altoni Pasta (product: Zilte Glorie, ravioli gevuld met zeewier)
2016 – Overall winnaar: Rosval (product: Rosval Easy - Cooling, rubbervrije afdichting)
Karel de Vos Duurzaamheid Award: Jonathan's BV (product: Bieterbal)
2017 – Overall winnaar: Hemelswater (product: Hemelswater: Code Blond, bitterblond bier)
Karel de Vos Duurzaamheid Award: Creative Chef & SLUIK (product: Taste the Dutch Masters; stillevens van Hollandse meester-schilders nagebouwd met verse ingrediënten)
2018 – Overall winnaar: Kingfish Zeeland BV (product: Pure Pacific Yellowtail, alternatief voor overbeviste tonijn en zwaardvis)
Karel de Vos Duurzaamheid Award: Mother Nature Cleans (product: Lotus PRO Schoonmaaksysteem, leidingwater omzetten in gestabiliseerd ozonwater)
2019 – Overall winnaar: Deliverect (product: Deliverect, slimme tool tegen bonnen printen)
Karel de Vos Duurzaamheid Award: Groene Ster Nederland (product: slimme zoek-en-vind site voor eten en drinken en een podium voor bewust en duurzame restaurants)
2020 – Overall winnaar: Gold & Green (product: Pulled Oats, plantaardig vleesalternatief)
Karel de Vos Duurzaamheid Award: Karma Shoarma (prouct: spit roasted knolselderij-shoarma)
2022 – Overall winnaar: ENJAY (product: energie terugwin systeem)
Karel de Vos Duurzaamheid Award: Ozarka (product: herbruikbare verpakkingen en gesloten circulair systeem)
2023 – Overall winnaar: Redefine Meat (Product: New-Meat™: 3D geprint vlees, 100% plantaardig)
Karel de Vos Duurzaamheid Award: De Clique (Product: Bakkenretoursysteem voor keuken "afval"van horeca)
2024 – Overall winnaar: Albron met Smaakchef
Horecava Sustainability Award: Uhhmami
2025 – Horecava Innovation Award: Vegan Visboer - Plantaardige visfilet met huid van zeewier
Horecava Sustainability Award & Horecava Public Award: Snackwithbenefits - Root Rizzler
Vier mee tijdens Horecava 2026
Tijdens Horecava 2026 kijken we vooruit naar de volgende generatie vernieuwers. Heb jij een idee dat de horeca vooruithelpt? Ontdek alles over de Horecava Awards en meld je aan voor 29 oktober 2025.








