Wonderbus: rijdend en varend theater

Aangeboden door: Horecava
maandag, 13 juli 2020

Wonderbus introduceert rijdend & varend theater om lokale ondernemers op weg te helpen. Door busritten en vaartochten aan te bieden met een lokale horecabox en een spreker, cabaretier of acteur steunen ze de getroffen Horeca-, reis- en cultuur branches.

Sinds 22 juni heeft Wonderbus haar platform voor het boeken van busritten en vaartochten door heel Nederland gelanceerd. Dit zijn geen normale ritten, maar geheel verzorgd; met lokale horecaproducten en een spreker, cabaretier of acteur die mee vaart/rijdt. Deelnemers aan dit rijdend & varend theater ondersteunen direct de lokale horeca, touringcarbedrijven, rederijen en Artiesten.

Het initiatief van Wonderbus dient 2 doelen: enerzijds het binnenlands vermaak in tijden van corona voor groepen zoals families, collega’s en verenigingen. Per dag zijn er vier vertrektijden die 7 dagen per week te boeken zijn. Eerst in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam & Utrecht, later in steden in heel Nederland. Met het veelzijdige uitje ondersteunen deelnemers anderzijds direct de drie door de coronacrisis hard getroffen sectoren horeca, reis & cultuur. Iedereen met een rondvaartboot of touringcar, iedere horecaondernemer en iedere artiest in Nederland kan zich aanmelden voor deelname.

De rondrit of rondvaart zal bestaan uit sightseeing in de regio, uitgevoerd door de lokale ondernemer uit de reisbranche. Aan boord krijgen gasten een smakelijke horecabox gepresenteerd van een lokale horecaondernemer. Tijdens de tour zal een spreker, acteur of comedyspeler het publiek vermaken met een comedy-act, een interactieve quiz, een lezing of een combinatie hiervan.

Ambassadeur Kasper van Kooten: “De coronacrisis laat zijn sporen na maar biedt ook kansen. Ik niet kan wachten tot mijn geliefde theaterzalen weer gewoon vol open mogen. Naar aanleiding van een post van mij over tijdelijk theater op bijzondere plaatsen, kwam ik in contact met Wonderbus en we hadden elkaar snel gevonden. Een mooie samenwerking waarbij werknemers en artiesten uit drie sectoren weer aan de slag kunnen”

Horecava - Wonderbus ambassadeur_Kasper van Kooten

Cabaretier en acteur Kasper van Kooten. Foto: Anne van Zantwijk

Mogelijkheden in de toekomst

Wonderbus is een platform voor het huren van een touringcar met chauffeur. Ook zij zijn door de coronacrisis hard getroffen en hebben een omzetdaling van 97%. Oprichter Harm ter Halle: “We merkten dat meer sectoren vastliepen en dat het 2e steunpakket voor veel ondernemers niet afdoende was. Aanleiding om de handen ineen te slaan”.

Wonderbus benadrukt dat het een platform biedt voor iedereen die weer aan de slag wil. In vier weken is het idee in samenspraak met landelijke partners opgezet en vormgegeven.
Daar over zegt oprichter Joris Maussen: “Dit is nog maar het begin; we zijn al bezig met het verder doorontwikkelen van het platform. Denk aan maatwerk voor teamuitjes, schoolreisjes of varende kwartaalmeetings.”

Het initiatief wil zoveel mogelijk sectoren en maatschappelijke groepen steunen, daarom reserveert Wonderbus per tocht €25,-  om kwetsbare ouderen op een passend uitje te trakteren.

Bekijk alle mogelijkheden op de site van Wonderbus. 

Horecava - Wonderbus oprichters Harm ter Halle en Joris Maussen

Oprichters Wonderbus: Harm ter Halle en Joris Maussen