Word voedseldonateur voor de Voedselbank
Voedselverspilling Duurzaamheid

Voedselbank ondersteunen? Je bent welkom als voedsel donateur!

Aangeboden door: Voedselbanken Nederland
vrijdag, 3 november 2023

Iedereen kent in het leven hoogte- en dieptepunten. Zo kan het jaren goed gaan met een gezin en kan er opeens tegenslag komen waardoor het lastig wordt het hoofd boven water te houden. Bij de Voedselbanken begrijpen we dat dat iedereen kan overkomen. We hebben namelijk 120.000 klanten die onze hulp goed kunnen gebruiken omdat ze tijdelijk niet rond komen.

De Voedselbanken zijn er voor iedereen die tijdelijk voedselhulp nodig heeft. Bij ons zijn klanten welkom en we ondersteunen tot alles weer op de rit staat. Wij helpen graag door gratis voedsel te geven dat wij ontvangen van onze voedseldonateurs. Dat zijn onder andere supermarkten, fabrikanten en groente- en fruittelers die ons ondersteunen en waarmee we samen voedselverspilling tegengaan door voedsel over te nemen. Dit verzamelen wij bij onze 176 lokale voedselbanken en daar verstrekken we gezonde en lekkere voeding. Want iedereen heeft recht op voldoende voeding en daar zorgen we gewoon voor. 


Voorraden op peil houden

Iedere week slagen we er samen met onze 13.500 vrijwilligers in om onze klanten van gezonde en lekkere voeding te voorzien. En dat gaat volgende week ook weer lukken, en de week erna ook. Of het de rest van het jaar blijft lukken, kan soms best een uitdaging zijn. Daarom kunnen we je hulp als voedseldonateur goed gebruiken en verwelkomen we je graag. Dus word ook structureel onderdeel van onze hulptroepen door voeding te doneren. En alle beetjes helpen, daarom zijn we met ieder gebaar blij. Correctie, zijn 120.000 klanten blij.

Voedselbank vrijwilligers

Op Horecava wordt elke dag het voedsel dat overblijft opgehaald door voedselbanken Amsterdam. We zijn er alle dagen en je kunt met een voedselbankmedewerker overleggen hoe je het hele jaar door voedsel kunt doneren of hoe je geld kunt doneren. Benieuwd hoe je ons kunt helpen als structurele voedsel- of gelddonateur? Bekijk de mogelijkheden op de website van Voedselbanken Nederland. Of stuur een mail naar welkom@voedselbankennederland.nl Alvast bedankt namens al onze klanten.

Voedselbanken logo