Trendpresentaties Entree Magazine op Horecava Limited

Aangeboden door: Entree Magazine
maandag, 4 januari 2021

Van staycation tot privéchef en cocktail-delivery. Zelfs in coronatijd volgen de trends elkaar in hoog tempo op. Wat heeft 2021 voor ons in petto? Tune op maandag 1 februari tijdens de digitale editie van Horecava in voor de trendpresentatie van Entree Magazine! In dit artikel gaan we in op de privéchef: dit een blijvertje?

Afgelopen tijd kreeg Mike Winchester, chef van het Rotterdamse restaurant Petit Posse, veel boekingen voor thuisdiners. “Mensen zijn sinds corona eerder geneigd om thuis uit te pakken. Ze willen ontzorgd worden, de stress vergeten. Het is eigenlijk een sleurdoorbreker van het nieuwe normaal.” Hij gaat verder: “Bovendien hebben mensen altijd wel iets te vieren. Met een privéchef kunnen zij zich volledig focussen op hun gasten, in eigen omgeving.”

Petit Posse-sfeer 

Hoe ziet zo’n klus eruit voor Winchester? “Eerst spreken de gast en ik elkaar over de gelegenheid en het menu. Dat kan mijn eigen vier- tot zevengangenmenu zijn, maar ook een menu op maat.” Boodschappen doet Winchester zelf en de mise-en-place gebeurt in het restaurant. “Een half uur voordat gasten aan tafel gaan, arriveer ik met de ingrediënten. Ik gebruik mijn eigen messen en het servies en keukengerei van de gasten. Vervolgens bereid ik een diner en serveer ik de gerechten en wijnen in Petit Posse-sfeer. Bij vertrek zorg ik dat alles schoon en opgeruimd is.” Dan lachend: “Ik ben chef, sommelier en kastelein in één.”

Chef Trendreport Entree Magazine Horecava

Niet de hoofdprijs betalen

De basiskosten zijn 150 euro. “Dit bedrag dekt de voorbereiding, zoals de tijd die zit in het doen van boodschappen en de mise-en-place.” Daar komt 37,50 tot 60 euro persoon bij. “De menu’s zijn zo samengesteld dat gasten niet de hoofdprijs betalen, maar wel waarde krijgen voor het geld. Omdat thuiskoken vooral logistiek meer om handen heeft, is onze marge minimaal”, legt Winchester uit.

Testpanel 

Winchester denkt dat de vraag naar thuiskoks dit jaar toeneemt. “Door corona heeft het concept een breder publiek weten te bereiken.” Een mooie ontwikkeling, vindt hij. “Ik ben als chef creatief nu nog vrijer en het contact met de gasten is nóg persoonlijker. In plaats van achter de schermen te staan, sta je er ineens ook voor. Daarbij bestaat er natuurlijk geen beter ‘testpanel’ voor nieuwe gerechten of ideeën. Die feedback gebruiken we dan weer voor het restaurant.” Dit maakt het werk van een chef allemaal diverser en interessanter, vindt Winchester. Hij besluit: “We zullen deze service zeker behouden en wellicht zelfs uitbouwen.”

Benieuwd naar meer horecatrends en vernieuwende hotspots om straks te bezoeken? Mis de trendpresentaties van Entree Magazine op maandag 1 februari niet!

Entree Magazine trendpresentaties HorecavaPhotocredits hoofdfoto: Samuël van Leeuwen