TOPPR van de maand Horeca Personeel

TOPPR van de maand oktober: Sabrina Schilder

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 31 oktober 2023

De TOPPR van de maand oktober werkt bij Café-Restaurant De Vrijheid. Serveerster Sabrina Schilder zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt bij dit gezelligste café van Volendam. Iedere werkdag zet ze zich voor honderd procent in voor de gasten en haar collega’s.

Hoe zorgt Sabrina ervoor dat de gasten zich thuis voelen bij Café-Restaurant De Vrijheid?

Aan de idyllische haven van Volendam serveert Sabrina met passie eten en drinken aan zowel trouwe stamgasten, enthousiaste toeristen en lokale dagjesmensen. Ze heeft een scherp gevoel voor de behoeften van haar gasten en luistert graag naar hun verhalen.

DE BIJZONDERE VERHALEN DIE GASTEN DELEN ZIJN HET GROOTSTE CADEAU!

Tegelijkertijd begrijpt Sabrina dat het tonen van oprechte interesse in haar gasten van onschatbare waarde is. “Wanneer gasten merken dat je echt naar ze luistert, voelen ze zich gewaardeerd, wat bijdraagt aan een aangename ervaring.” Verder benadrukt Sabrina dat de bijzondere verhalen die gasten met haar delen, voor haar het grootste cadeau vormen.

Naast haar rol als gastvrouw, is Sabrina ook een toegewijde mentor voor haar collega’s. Ze geeft nieuw personeel de ruimte om te leren en fouten te maken. En als er onverhoopt iets niet helemaal vlekkeloos verloopt aan een tafel, weet Sabrina dit op een tactvolle wijze recht te zetten.

Verder maakt Sabrina video’s voor haar collega’s waarin zij uitlegt hoe je bijvoorbeeld een heerlijke glühwein maakt. In de toekomst wil ze meer van dit soort instructievideo’s gaan maken.

Waar komt haar passie voor de horeca vandaan?

Toen Sabrina nog een tiener was, brachten haar ouders haar mee naar een charmant boetiekhotel in Wenen. De intieme sfeer en de warme gastvrijheid van het hotel maakten een onuitwisbare indruk op haar.

De vriendelijke medewerkers, de smaakvol ingerichte ruimtes en de vrolijke gasten zorgden voor een betoverende ervaring. Op dat moment wist Sabrina dat ze later in zo’n gastvrije omgeving wilde werken, en misschien zelfs haar eigen hotel, restaurant of bed & breakfast wilde runnen.

Vervolgens kreeg Sabrina tijdens haar opleiding een baanvoorstel, zowel in Amsterdam als in Volendam. Als een geboren en getogen Volendammer, koos zij voor de plek waar ze zich het meeste thuis voelt.

Wat voor TIP heeft Sabrina voor mensen die in de horeca werken?

Sabrina adviseert om de negatieve opmerkingen van onvriendelijke gasten niet persoonlijk op te vatten. Volendam ontvangt het hele jaar door toeristen van over de hele wereld, elk met hun eigen achtergrond en benadering van het personeel.

“Sommige gasten zijn niet altijd even respectvol of geduldig,” merkt Sabrina op. “Soms willen gasten snel doorgaan naar de volgende toeristische attractie en hebben ze weinig geduld als het op hun maaltijd aankomt. De sleutel is om zelf kalm te blijven en vriendelijk te blijven, zelfs in zulke situaties.”

Dankzij haar stages heeft ze waardevolle lessen geleerd over het omgaan met uitdagende gasten. “Boos worden heeft geen zin; door vriendelijk te blijven, behoud je een positieve sfeer en maak je het werk plezierig, zowel voor jezelf als voor je collega’s.”

TOPPR's van 2023

Iedere maand wordt er een TOPPR in het zonnetje gezet. Zo ook in de eerdere maanden van 2023. Lees meer over Rick Gresnight, Jennifer van Kouwen, Max ten Kate, Kevin Raes, Tess van der Meer, Nini de Jongh, Helen Moonen, Alina Lucia Cichozki en Max Grootendorst. 

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s. Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die een podium krijgt. Wil jij ook een horeca TOPPR in het zonnetje zetten? Meld deze persoon aan via de website van Tippr en wie weet wordt hij of zij de volgende TOPPR.