TOPPR van de maand Horeca Personeel

TOPPR februari 2023: Jennifer van Kouwen - restaurant Vroeg

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 28 februari 2023

De TOPPR van de maand februari is zelfstandig werkend kok Jennifer van Kouwen. Ze neemt veel verantwoordelijkheid op zich en weet tegelijk de rust te bewaren. Dit zorgt voor een goede sfeer op de werkvloer van restaurant Vroeg in Bunnik. Jennifer maakt bewuste stappen om door te groeien in de horeca. Hiermee wil ze ook anderen inspireren om alles uit zichzelf te halen.

Hoe behoudt Jennifer de rust tijdens haar werk?

Zelfs op chaotische en drukke momenten laat Jennifer zich niet gek maken. Ze beseft dat het geen zin heeft om te stressen, want daardoor zou de chaos alleen maar groter worden en gaan er dingen fout. Door als rustpunt te fungeren, ervaren haar collega’s ook meer rust en overzicht in het werk. Aan het eind van de dag geeft het haar een kik om de gasten blij en voldaan naar huis te zien gaan. “Dat hebben we iedere keer weer mooi samen geflikt. Het is hier echt één team, één taak,” zegt Jennifer, TOPPR van de maand februari. En wanneer er een collega ziek is, werkt ze graag een dag extra.

Waar komt haar passie in het werk vandaan?

Een aantal jaren geleden studeerde Jennifer nog voor dierenartsassistente. Haar bijbaan in de bediening van restaurant Vroeg gaf haar energie. Daar ontdekte ze dat haar hart eigenlijk bij de horeca lag en dan vooral bij de keuken. Ze genoot van de positieve sfeer waarmee iedereen samenwerkte en de creativiteit waarmee de borden werden opgemaakt. Ze stopte met haar studie en begon met de koksopleiding. Niet veel later stond ze zelf in de keuken van Vroeg.

Als leerling-kok was Jennifer soms onzeker en maakte ze zich zorgen of ze het wel goed deed. Door de prettige samenwerking met de chef-kok kreeg ze steeds meer vertrouwen in haar kennis en kunde. De communicatie met de chef was open, Jennifer kon hem alles vragen. Daarnaast creëerde de chef een werkomgeving waarin ze zichzelf kon blijven uitdagen. Van entremetier tot rôtisseur en straks als souschef.

Wat voor TIP heeft Jennifer voor mensen die in de horeca werken?

Inmiddels begeleid ze zelf ook leerlingen. Ze mogen bij al haar taken meekijken en alles vragen, want uit ervaring weet ze hoe belangrijk dat is. Jennifer denkt graag mee wanneer een leerling tegen iets aanloopt. Ze wordt gezien als een vertrouwenspersoon die denkt in oplossingen. Als ze ooit chef-kok wordt dan is een veilige werksfeer een van haar aandachtspunten. Ze gaat iedere dag met een lach naar haar werk en dat gunt ze iedereen. Kritiek levert ze met respect voor de ander. Complimenten geven vindt ze minstens zo belangrijk.

“Zie het als een leermoment, wanneer iets verkeerd gaat.” – TOPPR van de maand februari: Jennifer van Kouwen

Jennifer: “Zo leer je waar je talenten liggen en waar je nog aan kunt werken om jezelf verder te ontwikkelen. En neem daarin de tijd, want alleen door dingen met aandacht te doen, zullen ook de moeilijke taken steeds gemakkelijker gaan en word je steeds beter in je vak. En zie het als een leermoment, wanneer iets verkeerd gaat.”

TOPPR's 2023

TOPPR van januari

In januari werd er ook al een TOPPR in het zonnetje gezet. Bekijk de TOPPR van de maand januari: Rick Gresnight

Ook een TOPPR nomineren?

Wil jij een horeca TOPPR in het zonnetje zetten? Meld deze persoon aan via de website van TIPPR en wie weet wordt hij of zij de volgende TOPPR.