Personeel Ondernemerschap Social Media

’t Huys zoekt mensen, waarom deze insta-post werkt

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 28 juni 2022

De horeca heeft veel moeite om personeel te vinden. Een post op Instagram is snel gemaakt, maar iedereen post z'n vacatures. Wat maakt een social vacature goed? 't Huys laat zien hoe je je kunt onderscheiden.

Op het eerste gezicht lijkt het dat Sportsbar ’t Huys wil werven met een hoger salaris. Dat trekt de aandacht. Toch doen ze nog iets extra’s. Waar andere bedrijven alleen met een hoger salaris nieuwe werknemers proberen te lokken, laat ’t Huys zien dat er een filosofie achter het hogere salaris zit. ’t Huys geeft duidelijk om z’n werknemers.

’t werkt zo goed, deze zomer hebben ze al voldoende personeel

Meer over personeel
>>
De verrassende eerste zin van de vacature is: “Voor deze zomer is het personeel helemaal rond”. Waarom ze dan toch een insta vacature online zetten? Om alvast verder te kijken. En dat lees je niet vaak, een bedrijf dat zijn zaken zo goed op orde heeft, dat ze nu vast werven voor september. Hoe doen ze dat?

Hoe zorgt ’t Huys voor z’n mensen?

’t Huys laat in hun arbeidsvoorwaarden zien dat ze hun personeel niet alleen als een bedrijfsmiddel zien, maar dat ze investeren in mensen en op de best mogelijke manier met hen omgaan. Je mag zelf je beschikbaarheid bepalen, na 0:00 brengt een taxi je veilig thuis en je krijgt alle kansen om te blijven leren.

Maar het belangrijkste argument dat ’t Huys geeft: “wij hebben deze voorwaarden al ruim 10 jaar, en niet ineens omdat er een arbeidskrapte is! Dus geen nood als straks weer ruimte op de markt is, onze voorwaarden zijn voor altijd!”

En dat laatste getuigt van een lange termijn visie die er voor zorgt dat ’t Huys deze zomer de personeelsplanning al helemaal rond heeft.