Personeel

In het dossier ‘Personeel’ vind je artikelen die te maken hebben met het vinden, binden en behouden van je personeel.

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom personeel en Horeca?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief Horecava Personeel.


Personeel
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 van start!

Na een onderbreking van twee jaar is de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca weer van start gegaan. SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) organiseert deze wedstrijd namens de horecasector. Wie treed in de voetsporen van onder andere ’t Havenmantsje Harlingen, Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden en Het Hooihuis Roosendaal? Nomineer één of meerdere van de 12.000 erkende horecaleerbedrijven als beste leerbedrijf. Ook deze editie maken leermeesters weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op Horecava in januari 2023.

Personeel
Sales Consultant Horecava

Ben jij proactief en ga jij een uitdaging niet uit de weg? Heb jij ervaring met het verkopen van creatieve concepten? En ben je graag op de hoogte van de laatste trends binnen de foodservice-industrie? Wij zoeken versterking bij het Horecava team!

Personeel
Wetswijzigingen die jij moet weten als horecaondernemer

In juli en augustus 2022 voert de overheid weer een aantal wetswijzigingen in de horeca door. Zo stijgen de minimumlonen en verandert er het nodige rondom betaald ouderschapsverlof en transparante arbeidsvoorwaarden. Ontdek waar je als horecaondernemer mee te maken krijgt!

Personeel
Ben jij ready voor het blijvende personeelstekort?

Krijg jij alle roosters nog rond? Zie jij je omzet teruglopen? En hoe hoog is de werkdruk in jouw horecazaak? De grote uitdagingen door het tekort aan medewerkers gaan niet vanzelf weg. Hoe maak jij je klaar voor de toekomst? Dit kun je doen.

Personeel
Vacature: Exhibition Manager Coldwater Seafood

Als Exhibition Manager binnen Coldwater Seafood (CWSF) ben je samen met het team verantwoordelijk voor het opzetten van de allereerste editie van Coldwater Seafood in 2023 en het uitbouwen van het event.

Personeel
Vacature: Senior Sales Manager Coldwater Seafood

Jouw belangrijkste focus is het zelfstandig op- en uitbouwen van internationale netwerken van stakeholders en partnerships; alsmede het creëren van leads en new business creëren bij ons nieuwe Internationale event: Coldwater Seafood.

Personeel
Het horecalandschap verandert: waarom doe jij nog wat je doet?

Iedere horecaondernemer wroet vaak in de vraag ‘waarom doen we wat we doen?’ Het hart van de zaak ligt bij wat je drijft, je waarden, de kern, daar waar horecahart en gastverlangens elkaar raken. Dat gunnen van geld en genot aan een bepaalde plek en het gunnen van je energie en creativiteit aan de juiste gast op het juiste moment. En het raken van die sweet spot in je sector. Lastig? Jazeker. Het is de eeuwige double bind tussen geld en gastvrijheid, hoofd- en hartszaak.

Personeel
’t Huys zoekt mensen, waarom deze insta-post werkt

De horeca heeft veel moeite om personeel te vinden. Een post op Instagram is snel gemaakt, maar iedereen post z'n vacatures. Wat maakt een social vacature goed? 't Huys laat zien hoe je je kunt onderscheiden.

Personeel
Hoge personeelstekorten: waar zijn die mensen gebleven?

We genieten al enige tijd van de heropening van de horeca. Eén probleem: de hoge personeelstekorten. Veel personeel heeft tijdens de pandemie een andere baan gevonden, banen die meer zekerheid boden. En dit geldt niet alleen voor de horeca, ook in het openbaar vervoer, op luchthavens en voor de organisatie van festivals regent het vacatures. Maar waar zijn al die mensen gebleven?

Personeel
Doorwerken tijdens de feestdagen, oneerlijk voor horecamedewerkers?

Werk je in de horeca, dan weet je dat je soms moet werken op feestdagen. Maar mensen met een kantoorbaan krijgen wèl vrij op Hemelvaartsdag en met Pasen. Is dat wel eerlijk?

Personeel
Gezocht: restaurantmanager in ruil voor aantrekkelijke beloning

Het is geen nieuws meer dat het vinden van horecapersoneel sinds de coronapandemie een probleem is. Dit geldt ook voor Hotel New York. De General Manager is op zoek naar een nieuwe restaurantmanager en hier staat wel een hele leuke beloning tegenover. Ben jij de persoon met de gouden tip?

Personeel
Gezocht: nieuwe Frenkie

De horeca heeft het moeilijk. Tijdens de coronacrisis hebben veel horecamedewerkers een andere baan gevonden en zij komen niet zo maar meer terug nu er weer vacatures zijn. Social Media is een middel waarmee horecaondernemers op zoek gaan naar personeel. Op Horecava.nl pikken we de beste social posts eruit om jou te inspireren.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!