Personeel

In het dossier ‘Personeel’ vind je artikelen die te maken hebben met het vinden, binden en behouden van je personeel.


Personeel
STAGIAIR SALES & ACCOUNTMANAGEMENT

Stage lopen bij de Rai? Binnen de Horecava beurs ga jij een sales en accountmanagement stage lopen. Jij gaat samen met de sales consultant de beurs tot een succes maken, gevuld met allemaal leuke en mooie merken

Personeel
Nog steeds verplicht ondanks alle versoepelingen: mondkapjes in de horeca

Sinds december 2020 geldt een mondkapjesplicht in alle publieke binnenruimten, waaronder horeca. Iedereen van 13 jaar of ouder moet een mondkapje dragen en het horecapersoneel ook. Op het terras en in de afgesloten horecakeuken geldt geen mondkapjesplicht. Achter de bar, in het restaurant en achter de receptie van een hotel geldt wel een mondkapjesplicht. Gasten hoeven op een vaste zitplek geen mondkapje te dragen, maar wel bij binnenkomst. Het is nog niet bekend tot wanneer de mondkapjesplicht geldt, maar horecapersoneel is er klaar mee. Dat vindt het lastig gasten er op aan te spreken en snapt niet waarom op een vol terras geen mondkapje gedragen hoeft te worden en in een leeg restaurant wel.

Personeel
Staat jouw vacature al (gratis) op Horecaburgemeester?

Eindelijk is de horeca weer een stukje verder open! Goed nieuws, maar tegelijkertijd staat social media vol met #personeelgezocht. Alleen daar bereik je voornamelijk gasten, en geen potentiële werknemers. Daarom lanceert de Horecaburgemeester vandaag haar eigen vacatureplatform. Om horeca ondernemers te steunen, zijn de eerste 50 vacatures gratis!

Personeel
Fynn Boots: Hoe houd je je personeel langer bij jouw bedrijf?

Vervanging kost geld Dat ik van baan wissel is niet alleen jammer voor mij, maar ook voor mijn werkgever. Vervanging...

ANP Nieuws
‘Aanmeldingen horecaopleidingen minder gedaald dan verwacht’

Het aantal aanmeldingen voor horecaopleidingen van MBO-scholen zal tot 8 procent minder zijn ten opzichte van vorig jaar. Dat zegt Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). De daling is minder dramatisch dan verwacht. Sommige MBO-scholen zien zelfs een stijging.

Personeel
Horecatijgers gezocht! Hoe vind én behoud je nieuwe medewerkers met passie voor het vak?

Werken in de horeca… Elke dag ‘n feestje! Horecaondernemers kijken reikhalzend uit naar de dag waarop zij weer een bijzondere gastvrije ervaring kunnen neerzetten met hun team. Maar er liggen grote uitdagingen op hun pad. Een daarvan is het vinden van personeel. Want als de horeca straks weer volledig open mag, dan moet jij als horecaondernemer snel weer kunnen beschikken over voldoende geschikt én ingewerkt personeel. Zonder goede medewerkers kun je gasten namelijk niet die bijzondere ervaring bieden en dus ook geen omzet maken. Maar hoe vind én behoud je nieuwe medewerkers nu er een groot personeelstekort dreigt?

Personeel
Kim Ockers: ”ALLE ZEILEN BIJZETTEN”

Toen in 2014 haar moeder overleed, werd Kim Ockers (41) volledig in het diepe gegooid. Grand Café Oosterbeek, het levenswerk van haar moeder, werd haar nagelaten en opeens was ze eigenaar van een horecaonderneming. Kim greep deze uitdagen met beide handen aan en tot op de dag van vandaag is het Grand Café nog steeds een begrip op zich in Oosterbeek.

Personeel
Alles over de nieuwe WHOA wet.

De nieuwe WHOA wet. Wat is het precies en wat houdt het in? Hoe kom ik als horecaondernemer in aanmerking voor de regeling? Dat is waar dit artikel antwoorden op zal geven.

ANP Nieuws
Uitzendbureau komt met portal voor werving horecapersoneel

Door het dreigend personeelstekort in de horecasector is het uitzendbureau Timing met een initiatief gekomen voor een portal voor vacatures uit de horeca.

ANP Nieuws
‘Ondanks gebrek aan perspectief, werft horeca weer personeel’

De beschikbaarheid van vacatures in de horeca is behoorlijk gestegen, ondanks het gebrek aan perspectief is de werving weer begonnen.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!