SVH meestertour
Food en Wine Koffie Thee Cacao Personeel

SVH Meestertour 2023 was een groot succes

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 27 september 2023

In de Week van de Horeca van 18 tot en met 23 september 2023 vond iets bijzonders plaats: de SVH Meestertour. Deze unieke tour bood studenten die een horecaopleiding volgen en horecamedewerkers een geweldige kans om inspiratie op te doen voor hun verdere carrière. De tour begon in Zaandam bij  Bakery Institute, ging vervolgens naar Merlet in Schoorl en eindigde bij Bij Jef op Texel.

SVH meestertour
Lennart Maas, de drijvende kracht achter de Week van de Horeca, trapte de tour af. SVH is als officiële partner nauw verbonden aan de week. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Met de Meestertour wil SVH studenten en horecamedewerkers laten kennismaken met bijzondere plekken en ervaringen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. De tour maakt duidelijk dat de horecabranche geweldig is en dat iedereen die in de horeca gaat werken of werkt de juiste keuze heeft gemaakt.” 

Bakery Institute was de eerste halte van de tour. Bij Bakery Institute draait alles om patisserie, boulangerie, viennoiserie en chocolaterie. Het motto is duidelijk: terug naar de basis in grondstoffen en vaktechnieken, en trouw blijven aan jezelf als ondernemer. Een inspirerende plek voor de eerste ontmoeting met een SVH Meester.

Creativiteit en kunst als inspiratie

Hidde de Brabander, SVH Meesterijsbereider & Meester Patissier, deelde zijn passie voor creativiteit met de groep. Hij liet zien dat een patissier verder moet kijken dan kasteeltjes en harde wener. Het is belangrijk om onderzoek te doen, te brainstormen en zo nieuwe dingen te creëren. Wij mochten twee van deze creaties proeven. Een dessert geïnspireerd op alle vormen die koffie heeft, van bloem tot gebrande boon. En een vanilleijsje gedraaid met een gerookte en gesuikerde vanillestok.

Traditie, innovatie en lokale groente

SVH Meestertour
Bij Merlet in Schoorl ontmoetten we SVH Meesterkok Jonathan Zandbergen. Zijn keuken combineert traditie en innovatie met lokale ingrediënten en internationale smaken. Jonathan liet ons niet alleen zijn restaurant zien, maar deelde ook zijn passie voor koken en ondernemen. Het was inspirerend om te horen hoe hij zijn targets haalt, terwijl hij zijn liefde voor het vak behoudt.

Een moestuin op Texel

Na een prachtige boottocht naar Texel arriveerden we bij Bij Jef, het restaurant en hotel van SVH Meesterkok Jef Schuur en SVH Meestergastvrouw Nadine Mögling. De tour begon met een rondleiding door hun moestuin, waar verschillende groenten en kruiden groeien. Daarna werden we getrakteerd op heerlijke gerechten, zoals zeeduivel-levercrème en Hollandse garnaaltjes met oude kaas schuim, allemaal vergezeld van bijpassende wijnen. Belangrijker nog was dat Jef en Nadine hun verhaal en ervaringen met ons deelden.

De dag eindigde met een rondleiding door het hotel en uiteindelijk keerden we terug naar Zaandam, waar iedereen zijn eigen weg ging. Het was een meesterlijke dag vol inspiratie, heerlijke smaken en waardevolle ontmoetingen.