Koude Dranken Start-ups en Innovatie

Start-up in the spotlight: BOTTEL

Aangeboden door: Horecava
zondag, 15 september 2019

Bier zoals ze dat een paar honderd jaar geleden dronken, vers uit de fles en direct bij de brouwer vandaan. Alleen nu nog beter: gekoeld, vers, in een mooie Growler (1L fles) en om de hoek te halen in het koelvak van je supermarkt. Dat is BOTTEL.

Begin 2017 begon Dennis Stevens de start-up BOTTEL. Na 2 jaar kun je spreken van een goed draaiende start-up met een vast team van 8 man, een kantoor in Amsterdam West met een grote bottelarij en concrete plannen om de markt te verbreden.

Samen genieten van vers bier

“We willen bij BOTTEL dat iedereen thuis kan genieten van bier zoals het écht hoort te zijn,” geeft Dennis aan. Hoe ze dat doen? Door de keten tussen brouwerij en consument te verkorten, door samen te werken met brouwers die het belangrijk vinden om hun product vers aan te bieden en te zorgen dat het bier na het brouwproces gekoeld is.

Met BOTTEL willen ze tegelijkertijd laten zien dat het gaat om samen genieten. “Waar nu nog een fles wijn op tafel komt of iedereen zijn eigen biertje heeft, willen wij laten zien dat je dit prima kunt vervangen door een grote fles vers bier. Een stukje beer & food pairing waarbij het door de liter fles mogelijk is om gezamenlijk ergens van te proeven.”

Nu het bier een versproduct voor thuis is, is het nog belangrijker dat de smaak goed is.“ Zorgen dat het bier altijd van sublieme kwaliteit is, dat is heel belangrijk en daar hebben we veel tijd ingestoken.” Ook al brouwen ze zelf geen bier, ze doen wel veel onderzoek “…. En we testen veel” vult Maximiliaan Teeuwen, Trade Marketing Manager bij BOTTEL lachend aan. Achter het kantoor zit de bottelarij, waar de fusten en tanks binnenkomen en waar het bier in een speciale hygiënische ruimte wordt gebotteld in de kenmerkende Growlers. Daarna staan de donkerbruine flessen, vaak met kleurrijke label, klaar staan voor transport. Uiteraard gekoeld.

Nieuwe ontwikkelingen

Afgelopen Horecava stonden ze op het Start-upLAB, Dennis: “Er komen daar mensen die de nieuwe ontwikkelingen willen zien. Wat begint in de horeca sijpelt vaak door naar de Retail. Dat was voor mij een reden om op Horecava te staan. We hebben er een aantal (Retail)contacten aan overgehouden, maar er is meer: Het zijn de gesprekken met iedereen die begrijpt wat eten en drinken is. Even weer valideren: waar staan we, doen we het goed, zijn er dingen die anders moeten, vinden mensen het leuk? Het is een marktonderzoek in 4 dagen met mensen die allemaal verstand van zaken hebben.” Ondertussen zijn ze door gegaan met de ontwikkeling van het concept. Dennis vervolgt: “Wat opviel tijdens de beurs was dat veel horecazaken, vooral restaurants, zeiden: “hé, dat is leuk voor ons.” Dan heb je hele leuke gesprekken met ondernemers.” Op dit moment zijn ze druk bezig met het onderzoeken van dit idee, de schaalbaarheid en of ze na de Retail- ook de horecabranche kunnen bestormen. Dennis wil er verder nog niets over kwijt, maar dat er iets aan zit te komen is zeker.

Wellicht kunnen we op Horecava 2020 zien waar ze nu nog geheimzinnig over doen, want ook op de komende editie staat BOTTEL weer op de beurs in het Start-upLAB.