Social Media Horecaondernemer Artificial Intelligence

Social media spelen een steeds grotere rol. AI kan de oplossing zijn

Aangeboden door: Lekker Sociaal Media
donderdag, 11 januari 2024

In een branche waar social media een steeds grotere rol speelt in de zichtbaarheid van horecazaken, kan het bijhouden van social media zoals Instagram, Facebook en TikTok een uitdaging zijn voor drukbezette ondernemers. Kunstmatige Intelligentie (AI) biedt uitkomst. Het social media marketing bedrijf Lekker Sociaal Media heeft een app ontwikkeld die social media posts schrijft met AI. De app is speciaal ontwikkeld voor horeca.

Horecava gebruikt deze app tijdens Horecava 2024 om de social media posts op Instagram te schrijven. Florentine Rijkmans, directeur Horecava: “Social media spelen een steeds grotere rol bij de marketing van restaurants, cafés en hotels. Niet alleen de free publicity van klanten die foto’s van hun bord op insta zetten, maar ook de horecaondernemer zelf moet aan de bak. Bij een stijgend personeelstekort is het lastig om dit goed te doen. Kunstmatige intelligentie zou hier een geweldig hulpmiddel bij kunnen zijn.”

Vertrouwen in Kunstmatige Intelligentie (AI)

Social media zijn voor Horecava een belangrijk marketingmiddel. Een team van 7 mensen loopt vier dagen lang over de beursvloer om op social media te posten over alle nieuwe trends, wedstrijden, exposanten en ervaringen. Op deze manier wil Horecava zo veel mogelijk mensen uit de branche mee laten beleven wat er op Horecava gebeurt én de doelgroep uitnodigen ook te komen. Een deel van deze berichten uitbesteden aan AI is een grote stap.

De app waarmee Horecava de AI berichten gaat schrijven is de AI Berichtenmaker voor Horeca. Deze app is specifiek ontwikkeld voor horecabedrijven en is vanaf 8 januari beschikbaar voor alle horecaprofessionals in Nederland en België.

Speciaal voor Horecava 2024 heeft Lekker Sociaal Media een AI chatbot getraind met de schrijfstijl van Horecava, zodat de tone of voice van de social media berichten behouden blijft. Met deze samenwerking wil Horecava de branche laten zien wat er met AI mogelijk is. Mineke Vrijenhoek, brand marketing manager Horecava: “Dit is natuurlijk een spannende stap. Je laat min of meer de controle los en vertrouwt op de techniek. Maar ik denk dat het belangrijk is voor Horecava om dit te doen en zo de branche meer vertrouwen te geven in nieuwe technologische ontwikkelingen.”

Binnen 10 seconden een perfect op maat gemaakt social mediabericht of e-mail voor jouw horecabedrijf

AI, de techniek waarbij machines taken uitvoeren die normaal gesproken menselijk denkvermogen vereisen, is een gamechanger voor horecaondernemers. Het helpt hen om processen te automatiseren en eenvoudiger en voordeliger te maken. Volgens Eizema, kan AI op het gebied van sociale media marketing een revolutie teweegbrengen: “Veel horecaondernemers worstelen met de tijd en creativiteit die nodig zijn voor social media en kiezen er daarom voor social media te laten liggen, of uit te besteden aan een marketinbureau. Onze AI Berichtenmaker voor Horeca maakt het eenvoudig om in enkele seconden leuke berichten te genereren, waardoor social media marketing een kwestie van minuten wordt. Het is zo makkelijk en snel: Dit kan de ondernemer goed zelf doen, of samen met personeel.”

AI: goed, snel, makkelijk en goedkoop

Onze chatbot van Lekker Sociaal Media wordt getraind met een unieke dataset van speciaal voor horecabedrijven ontwikkelde social media en e-mailteksten en doet alleen tekstvoorstellen die relevant zijn voor horeca. De resultaten zijn zo goed, dat het een groot deel van het social media werk in 2024 kan vervangen. Eizema: “Met deze app is het net alsof je 24/7 een social media professional in je broekzak hebt. Nu we deze app lanceren stoppen we ook direct met het uitvoeren van social media taken voor horecabedrijven. Naar mijn idee is het uitbesteden van social media aan een professional het voor horeca in 2024 niet meer waard. ”

Laat AI jouw social media posts bedenken en maken

Dat AI een revolutionaire techniek is, is duidelijk. De kunst voor horecaondernemers is om concrete toepassingen te vinden voor AI, die hen helpen bij het makkelijker, beter en sneller en goedkoper maken van processen die komen kijken bij ondernemen. Zo kan de AI Berichtenmaker voor Horeca bijvoorbeeld meerder social media berichten tegelijk schrijven, zelf een leuke tekst bij een foto verzinnen en suggesties voor goede hashtags doen. De app kan je ook helpen bij het bedenken wat je vandaag kunt posten, als je zelf de inspiratie mist. Eizema: “Met behulp van AI is marketing geen gedoe meer, maar een makkelijke actie op je to do lijst. Dat is de kracht van AI!”

Wil je zelf aan de slag met AI? Je kunt de AI Berichtenmaker voor Horeca 7 dagen gratis uitproberen.