Food en Wine Beursnieuws Duurzaamheid

Pop-up “Restaurant Thuisbasis” op Horecava 2023

Aangeboden door: Horecava
zaterdag, 10 december 2022

Hoe kun je als horecaonderneming met circulariteit je ecologische footprint verlagen? Pop-up “Restaurant Thuisbasis”, het nieuwste initiatief van Thuisbasis Concepts, laat gasten kennismaken met circulaire gastronomie en circulariteit in het algemeen.

Naast Atelier Thuisbasis, Brouwerij Thuisbasis en Sorgbasis introduceert Thuisbasis Concepts nu hun vierde pijler: “Restaurant Thuisbasis”. In dit nieuwe concept draait het om kennis en vaardigheden samenbrengen in een harmonieuze en dynamische thuisbasis. Chef Bryce Steba, initiatiefnemer van Thuisbasis Concepts, vertelt: “Het wordt een plek waar men graag komt, zich thuis voelt en waar ze worden geïnspireerd om mee te gaan in de circulaire transitie”. Het op een leuke en vooral lekkere manier inspireren van mensen is waar het idee begon.

Het opstarten van Restaurant Thuisbasis

Twee jaar lang is er gebrainstormd, gekookt en onderzoek gedaan. Het einddoel is om een volledig circulair restaurant te draaien. Voordat “Restaurant Thuisbasis” mogelijk is, moet duidelijk zijn wat een circulair restaurant dan is. Alle producten worden “circulair verwerkt”. Als delen van een product niet gebruikt kunnen worden voor het menu, dan wordt er gekeken naar een andere invulling. Om op de lange termijn een succesvol circulair restaurant op te bouwen zal Bryce eerst een pop-up neerzetten. De pop-up “Restaurant Thuisbasis” zal plaatsvinden tijdens Horecava 2023! Het zal voornamelijk gaan om het samenbrengen van kennis en ontwikkelingen van de afgelopen jaren met als kernvraag: hoe maak je circulaire gastronomie tastbaar en laagdrempelig? “De Horecava is bij uitstek de perfecte plek om een concept als Restaurant Thuisbasis te testen”, geeft Bryce aan.

Volledig circulair werken en eten

Iedereen die het restaurant binnenstapt, maakt kennis met circulaire gastronomie en circulariteit in het algemeen. “Het moet dienen als inspirerende omgeving waarin bezoekers van Horecava op een aangename en vertrouwde manier kennis maken met circulariteit”, vertelt Bryce. Bezoekers kunnen in bloktijden aanschuiven om meer te leren over de circulaire ontwikkelingen en processen. Er zullen fermentatieprocessen en circulaire ontwikkelingen ter display staan die ook terugkomen in het menu. De inspiratiesessies worden tastbaar gemaakt met 3 tot 4 kleine gerechtjes. Dit zullen provocerende, maar aangename gerechten zijn die voornamelijk bestaan uit food waste. Voor bezoekers die even rustig willen lunchen zonder aan te sluiten bij een inspiratiesessie, zijn de gerechten ook los te bestellen. En voor iedereen die alleen tijd heeft om even langs te lopen introduceert Bryce de “schil to walk”, de befaamde bananenschil… Hoe klinkt dat?

Kom langs bij pop-up Restaurant Thuisbasis

Wil jij kennismaken met het concept en ervaren dat het mogelijk is om volledig circulair te werken en gerechten te serveren? Registreer je voor Horecava 2023 en stop zeker even bij pop-up “Restaurant Thuisbasis”.