Duurzaamheid

Biopropaan: hét milieuvriendelijke alternatief van propaan

Aangeboden door: Xandrion
dinsdag, 26 januari 2021

Al sinds 1998 is Primagaz aangesloten bij het Xandrion inkoopnetwerk. Primagaz levert energie, warmte en comfort. Talrijke ondernemers maken al gebruik van hun producten en diensten: van gasflessen voor de barbecue tot een volledig propaannetwerk met of zonder gasmeters, voor iedere energiebehoefte hebben zij een oplossing op maat.

Duurzame energie die écht beter is voor onze planeet

Sinds 2018 is Primagaz exclusief leverancier van biopropaan: hét milieuvriendelijke alternatief van propaan. Biopropaan wordt geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen en stoot maar liefst 80% minder CO2 uit dan fossiele brandstoffen. Daarom is het de ambitie van Primagaz om in 2040 enkel biopropaan te leveren.

Gebruikt u al propaangas? Dan is uw CO₂-uitstoot sowieso lager dan bij andere fossiele brandstoffen. Met biopropaan kunt u nu echter nog een stap verder gaan. Chemisch gezien is biopropaan hetzelfde als propaan, alleen is het 100% duurzaam en dus nog ecologischer. Klaar om te genieten van al het comfort van gas en tegelijk een groot verschil te maken voor onze planeet? Dankzij biopropaan hoeft het niet per se moeilijk te zijn om onze kinderen een betere toekomst te bieden.

Over Primagaz

Al meer dan 65 jaar adviseert en helpt Primagaz hun klanten om een energieoplossing op maat te vinden. Een energieoplossing die ook nog eens veilig, flexibel, voordelig en ecologisch is. Propaan (bulk en flessengas) of biopropaan: Primagaz biedt u verschillende mogelijkheden.

Bij Primagaz staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel en daarom streven zij naar een duurzaam beleid. Zij hebben oog voor de veranderende wereld om ons heen. Een wereld waarin energie van groot belang is, maar tegelijkertijd een wereld die worstelt met de impact daarvan. Primagaz streeft ernaar vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven.

Altijd een energieoplossing, wat uw situatie ook is

Bent u benieuwd welke energieoplossing Primagaz u te bieden heeft? Wij gaan graag met u in gesprek om te bekijken welke inkoopkansen en besparingsmogelijkheden Xandrion o.a. op het gebied van (bio)propaan u kan bieden. Neem gerust contact met ons op voor een (digitaal) kennismakingsgesprek: T. 0318-421655 of info@xandrion.nl.