Coca- Cola (suikervrije) frisdranken
Advertorial Koude Dranken Terras

Maak het verschil op het terras met (suikervrije) frisdranken

Aangeboden door: Coca-Cola Europacific Partners
woensdag, 20 maart 2024

Heb jij je frisdrankenkaart voor het terrasseizoen al goed op orde? En kun je daarmee inspelen op trends? Gasten kiezen namelijk steeds vaker voor een verfrissend drankje met weinig of geen calorieën, maar willen ook smaakvariatie én beleving.

53% is frisdrank

 Gezondheid speelt een belangrijke rol in de keuze van gasten voor een drankje op het terras. De vraag naar frisdranken is groot: 53% van de gekozen dranken in de horeca is een (suikervrije) frisdrank. Coca-Cola zero sugar is dé hardloper op het terras, maar breid dit seizoen het aantal suikervrije varianten van andere populaire frisdranken op je kaart eens uit, zoals bijvoorbeeld met Fanta orange zero sugar of Fuze Tea blueberry lavender no sugar.

4 tips & tricks voor de drankenkaart

En dan de drankenkaart zelf. Die is van grote invloed op de keuzes die gasten maken. Wist je dat maar liefst 65% van de drankkeuzes van gasten door de dranken- en/of menukaart worden beïnvloed? Tel daarbij op de lage handlingkosten en sterke toegevoegde waarde van frisdranken en je hebt voldoende redenen om (nog) eens goed naar jouw drankenkaart te kijken. Optimaliseer ‘m aan de hand van deze vier tips:

1. Gebruik afbeeldingen

Afbeeldingen op een kaart pakken 10 tot 20x meer de aandacht dan enkel woorden. Gebruik dus productafbeeldingen om dorst te creëren en om te laten zien dat je A-merken frisdrank verkoopt in de lekkerste smaken en ruime keuze.

2. Rangschik frisdranken

Dit kun je doen in volgorde van populariteit of best verkopend, maar ook naar de waarde die je op de dranken maakt. Wat wil jij het snelst verkopen?

3. Gebruik getallen, géén euroteken

Daarmee leg je de focus niet op de uitgaven.

4. Maak kaders om margerijke producten

Doe dit bijvoorbeeld om de premium frisdranken, zoals Royal Bliss, of om de cocktails of de mocktails.


Wil jij ook je drankenkaart optimaliseren? Doe dit als MYCCEP gebruiker via Coca-Cola en binnen 15 minuten heb je jouw optimale drankenkaart.

Maak een gratis drankenkaart 

Frisdrank in de mix

Is je frisdrankenaanbod op orde? Haal er dan het maximale uit door frisdranken ook in de mix te gebruiken. Zelfs met een beperkt assortiment in de koeling kun je zo heel veel verschillende drankjes op de kaart zetten. Handig! De vraag naar cocktails en mocktails blijft immers groeien. En het serveren van een kwalitatieve cocktail of mocktail hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Een kleine twist of verrassende presentatie geeft al beleving. Het assortiment frisdranken van Royal Bliss, ontwikkeld door bartenders, is hier heel geschikt voor. De botanische en fruitige twist van bijvoorbeeld de Royal Bliss Signature tonic water, Royal Bliss ginger ale en Royal Bliss ginger beer doen het erg goed in allerlei cocktails en mocktails.

Wil je je gasten dit terrasseizoen écht verrassen, serveer dan cocktails of mocktails op basis van ijsthee of Fanta.

Verrassende mocktails

Ginger Fizz (0% alcohol)

Ingrediënten:

  • 20 ml limoensap
  • 15 ml muntsiroop
  • 150ml Royal Bliss ginger ale

Bereiding: schenk de muntsiroop in een glas met ijsblokjes, knijp de limoen uit boven het glas en top af met Royal Bliss ginger ale.

Lavendel Bosbes Delight

Ingrediënten:

  • 25 ml Triple Sec
  • 30 ml witte rum
  • 20 ml limoensap
  • 100 ml Fuze Tea blueberry lavender no sugar

Bereiding: schenk de likeur en witte rum in een glas met ijsblokjes, knijp de limoen uit boven het glas en top af met Fuze Tea blueberry lavender no sugar.

Fanta-Stico

Ingrediënten:

  • 50 ml Lyre's Italian Spritz
  • 150 ml Fanta orange zero sugar

Bereiding: vul het glas met ijs, schenk de spritz in het glas en top af met Fanta orange zero sugar. Roer het drankje kort door.