Jumbo draagt La Place-restaurants over aan cateraar Vermaat

Aangeboden door: ANP
maandag, 11 januari 2021

Jumbo heeft de exploitatie van 44 La Place-locaties overgedragen aan cateringbedrijf Vermaat. De gele supermarktketen blijft wel eigenaar van het merk La Place en gaat door met het uitbaten van zes eigen restaurants en vier stationslocaties. De exploitatie, bezittingen en medewerkers van de overige 44 filialen worden overgenomen door Vermaat Groep.

Het gaat om een ‘strategische samenwerking’ waarbij Jumbo en Vermaat samen het concept verder willen gaan ontwikkelen. In april gaan de restaurants inclusief 1300 medewerkers over, mits de Autoriteit Consument en Markt en de medezeggenschapsraad van zowel Jumbo als La Place een positief advies geven.

De overname van de La Place-restaurants, een keten die Jumbo zelf in 2016 van V&D overnam, werd tegelijk bekend gemaakt met de omzetcijfers. Terwijl de supermarkten van Jumbo vanwege het coronavirus een grote omzet draaiden door thuiswerkende en wc-papier hamsterende klanten, was het voor Jumbo’s restaurantketen La Place echter een verlieslijdend jaar. De restaurants moesten door coronamaatregelen dicht en de omzet daalde van 165 miljoen naar 50 miljoen euro. De omzet van de supermarkten steeg daarentegen met 500 miljoen euro.

“Wij draaien met Jumbo in een week meer omzet dan La Place in een heel jaar”, zegt financieel directeur Ton van Veen tegen het Financieele Dagblad. “Restaurants runnen is bij ons een randactiviteit en bij Vermaat een kernactiviteit”, aldus Van Veen over de samenwerking.