Gastronomisch Gilde Wedstrijden Duurzaamheid

Inschrijving geopend voor HANOS Gouden Koksmuts

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 8 juni 2022

De inschrijvingen voor de HANOS Gouden Koksmuts zijn weer geopend. Deze kookwedstrijd is het Nationaal Kampioenschap voor brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of met één of meer Michelinsterren. Productkennis, samenwerking, creativiteit en techniek komen samen in de strijd om de felbegeerde titel. Wie pakken hem deze editie?

Het Gastronomisch Gilde is de grootste Nederlandse vereniging voor professionals en aanstormend talent in de Nederlandse Gastronomie. Samen met haar partners HANOS, Horecava, Gastvrij Rotterdam en Food Inspiration slaan zij een nieuwe weg in. De branche is continue in ontwikkeling en daarom is ook de focus van de wedstrijden verlegd. Dit resulteert in een vernieuwt en uitgebreid wedstrijdaanbod.

HANOS Gouden Koksmuts

Het wedstrijdkoken krijgt weer het podium dat het verdient. Er is ruimte voor jong talent maar ook bestaand talent wordt zeker niet vergeten. Florentine Rijkmans van Horecava zegt hierover: “Juist nu is het belangrijk om het beroep van kok te herwaarderen en zo meer jongeren geïnteresseerd te krijgen in dit mooie vak. Deze vernieuwing zal hier zeker aan bijdragen.”

Een belangrijke verandering is dat deelnemers aan de HANOS Gouden Koksmuts, ook wel bekend als het NK Koken, koks zullen zijn tussen de 21 en 29 jaar vanaf niveau 4. Hiermee wordt er teruggegaan naar de oorspronkelijke opzet van de HANOS Gouden Kokmuts: “een springplank voor een succesvolle culinaire carrière”. Na de voorronde tijdens Gastvrij Rotterdam zal de finale van deze prestigieuze prijs op Horecava 2023 uitgevochten worden.

Het NK jonge koks is met deze wijziging komen te vervallen.

Aanmelden Gouden Koksmuts

Nieuwe wedstrijd “100% plantaardig” start op Horecava 

Plantbased is een belangrijke trend in de horeca. Het Gastronomisch Gilde herkent dat en heeft de wedstrijd “100% plantaardig” in het leven geroepen. De voorronde van deze wedstrijd zal plaatsvinden op Horecava 2023. De winnaar wordt uitgeroepen op Gastvrij Rotterdam 2023.

De data op een rij

19 september 2022
Voorronde HANOS Gouden Koksmuts
Gastvrij Rotterdam

9 januari 2023
Finale HANOS Gouden Koksmuts
Horecava 2023

10 januari 2023
NL Leermeester-Leerling
Horecava 2023

11 januari 2023
Voorronde 100% plantaardig wedstrijd
Horecava 2023

12 januari 2023
Dobla Pastry Battle
Horecava 2023

18 september 2023
Voorronde HANOS Gouden Koksmuts
Gastvrij Rotterdam

19 september 2023
Finale 100% plantaardig wedstrijd
Gastvrij Rotterdam

Team de Roode Koper, winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2020

Aanmelden Gouden Koksmuts