Food en Wine

Hoe serveer je oesterzwammen?

Aangeboden door: Horecava
maandag, 30 augustus 2021

Een milieubewuste- en vegetarische optie van Nederlands bekendste snack en borrelhap serveren, hoe doe je dat? De Haven van Renesse weet hier wel raad mee. Zij serveren vegetarische oesterzwam bitterballen en kroketten en de gasten kunnen er geen genoeg van krijgen.

Oesterzwammen zijn echte smaakmakers en heel veelzijdig in gebruik. Zo gebruikt De Haven van Renesse ze niet alleen in hun bitterballen en kroketten, maar ook als onderdeel van hun 4, 5, 6 en zelfs 7 gangen menu’s.

Naast dat de producten met oesterzwammen heerlijk zijn, worden ze ook nog eens circulair geteeld. Want het koffiedik van De Haven van Renesse wordt door GRO gebruikt voor de groei van de oesterzwammen. Het koffiedik wordt verzameld in speciale zakken die worden opgehaald door Bidfood. Via Bidfood komt het bij GRO terecht, die er vervolgens oesterzwammen mee teelt en die er allerlei vegan-, vegetarische- en blended producten zoals bitterballen, kroketten, burgers, carpaccio, ragoutbroodjes en chips van maakt.

‘Aan tafel hebben we een mooi verhaal om te vertellen.’

De oesterzwammen hebben qua structuur veel vergelijking met vlees en is het ideaal te gebruiken als vleesvervanger. Ook worden ze nog eens in Nederland geteeld en geproduceerd. Dat sluit aan bij het menu van De Haven van Renesse. Waar ze werken met zowel streekproducten als producten met een circulair aspect zoals ook de likeuren en arancello’s van Dik & Schil. Hierdoor heeft het menu een circulaire tint.

oesterzwam hapjes Haven van Renesse

De vegetarische oesterzwam bitterbal

Deze bitterballen natuurlijk niet ontbreken op de Haven Plank én op de snackkaart. Zo kunnen ze één product op verschillende momenten van de dag én verschillende menukaarten gebruiken.

Oesterzwammen kroketten Haven van Renesse

De vegetarische oesterzwam kroket

Ook deze kroket biedt De Haven van Renesse aan op verschillende momenten van de dag. En ook staat de kroket op verschillende menukaarten. Daarnaast serveren ze de vegetarische oesterzwam kroket in dezelfde lijn als hun streekkroketten gevuld met vlees of vis. De oesterzwam kroket is hier een goede vegetarische aanvulling op.

Naast dat de oesterzwam kroketten en bitterballen mooie aanvullingen zijn op je kaart, laat het ook zien dat circulariteit niet heel moeilijk hoeft te zijn. Zo kun je jouw gasten makkelijk meenemen in de transitie naar meer circulariteit en heb je met deze producten ook nog eens een mooi verhaal aan tafel.