Duurzaamheid Start-ups en Innovatie Inspiratie

Futureproof horeca

Aangeboden door: SVH
woensdag, 18 oktober 2023

Het evenement over innovatie en duurzaamheid in de horeca

Op maandag 23 oktober vindt in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer het evenement Futureproof Horeca plaats. Dit evenement, georganiseerd door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en de Dutch Innovation Factory, geeft horecaprofessionals de unieke mogelijkheid om de nieuwste technologie en duurzame ontwikkelingen in de branche te verkennen.

Het inspirerende evenement zet aan tot een toekomstbestendige horeca. Duurzaamheid en innovatie spelen hierin de hoofdrol. Als bezoeker neem je ten minste één goed idee mee naar huis, om in je eigen zaak toe te passen. Wil jij zeker zijn van je plek tijdens dit unieke evenement op maandag 23 oktober van 13.00 tot 16.00 uur? Meld je dan gratis aan via dit formulier.

Programma
Het programma bestaat uit sprekers, demo’s en korte pitches, die de bezoeker informeren en laten zien wat voor (technologische) toepassingen er al voor handen zijn om slimmer en duurzamer te werken. Het unieke van dit evenement is dat de onderwerpen inspireren en uitnodigen om tijdens deze bijeenkomst over je eigen vraagstuk in gesprek te gaan.

Het programma ziet er als volgt uit:

12.45 - 13.10 uur
Inloop
Ontvangst met een koffie, thee en wat lekkers

13.15 uur
Opening
Jan Iedema, wethouder economische zaken Zoetermeer

13.20 uur
Een duurzame en gezonde keuken met Nederlandse producten
SVH Meesterkok Albert Kooy en oprichter Dutch Cuisine

13.50 uur
Ontwikkelingen in de branche
Ricardo Eshuis, directeur Stichting Vakbekwaamheid Horeca

14.10 uur
Grip krijgen op voedsel en tienduizenden euro's besparen
Orbisk, voedselweegschaal

- korte break -

14.50 uur
Innovatieve oplossingen voor de sector
Pitches vanuit het onderwijs en Dutch Innovation Factory

15.15 uur
Borrel en netwerken
De middag wordt afgesloten met een gezellige interactieve borrel.

We sluiten de middag rond 16.00 uur af.

Duurzame horeca
Albert Kooy (SVH Meesterkok en oprichter van Dutch Cuisine) houdt een inspirerend betoog over duurzaam ondernemen. Aangezien er vanuit de arbeidsmarkt steeds meer vraag komt naar professionals die maatschappelijk verantwoord kunnen ondernemen, is er in samenwerking met Albert Kooy een e-learning SVH Duurzame horeca met bijbehorend examen ontwikkeld. Stichting Horeca Onderwijs (SHO) verzorgd deze opleiding en is ook aanwezig.
Ricardo Eshuis (directeur SVH): “Duurzaamheid en technologie zijn niet twee doelen op zich. Het zijn twee oplossingen van problemen die we als sector steeds beter in beeld krijgen en willen oplossen. Oplossingen die we als sector steeds meer omarmen, om zo bij te dragen aan het verkleinen van de foodprint en het tegengaan van waste.” De horeca toekomstbestendig maken doen we samen en daarom gaat SVH graag de samenwerking aan met partijen, die de hospitality willen helpen verduurzamen.

AI-techniek als belangrijk middel tegen verspilling
Orbisk helpt professionele keukens met een simpele oplossing grip te krijgen op hun voedselverspilling. Het bedrijf ontwikkelde de eerste voedselafval-monitor met AI-beeldherkenningssoftware, waarmee het voedselafval in de keuken volledig automatisch wordt geregistreerd. Als een van de sprekers laat Orbisk zien hoe dit werkt en welke voordelen dit heeft voor ondernemers.

Studenten en bedrijven pitchen ideeën
Dutch Innovation Factory, het clubhuis van de Dutch Innovation Community, werkt nauw samen met IT-studenten van de Haagse Hogeschool en mbo Rijnland. Deze studenten werken als onderdeel van hun opleiding aan challenges en projecten zoals bijvoorbeeld via de MKB Digiwerkplaats. Op deze manier denken zij na over innovatieve en duurzame oplossingen voor (maatschappelijke) vraagstukken van bedrijven. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan de Foodboost Challenge, waar studenten zelf meer over zullen vertellen. Daarnaast is er de mogelijkheid om met de studenten en/of onderwijsprofessionals in gesprek te gaan over jouw vraagstuk en de optie om dit tot een challenge te maken.