Food en Wine Inspiratie Entree Magazine

Entree tipt twee recent geopende hotspots

Aangeboden door: Entree Magazine
woensdag, 27 juli 2022

Op zoek naar een nieuwe horecazaak om te bezoeken? Entree tipt deze week weer twee nieuwe hotspots die zeker het bezoeken waard zijn. Niet alleen voor een restaurantbezoek, maar ook de evenementen die hier volop georganiseerd worden!

Karma Kebab, Utrecht

Het plantaardige kebabmerk Karma Kebab, gemaakt van knolselderij en verkrijgbaar in de horeca en retail en op festivals, heeft sinds kort een eigen restaurant. De locatie is een voormalig fietsdepot aan de Kanaalweg in Utrecht, volledig uitgerust met een groot terras en eventruimte. 

Bar restaurant met festivalgevoel

Het interieur is rauw, speels en eigentijds, en het oorspronkelijke karakter van het gebouw is zoveel mogelijk intact gelaten. Veel elementen zijn gerecycled, zoals de bar van omgesmolten oude flessendoppen. Op de kaart staan verschillende pita’s met Karma Kebab en kleinere mezzes. Eigenaren Pascal Labrie, Marcel van der Heijden, Hidde Stolwijk en Ivo van der Pauw willen een festivalgevoel creëren, in combinatie met een toegankelijke bar en restaurant.

Volop evenementen op de vloer

Naast de bar en het restaurant zijn worden er evenementen, vintage kledingmarkten, culturele voorstellingen en muzikale optredens georganiseerd. Gasten kunnen er zelfs in botsauto’s en naar de rollerskate disco. Het plan is om volgend jaar een dakterras te openen. De komende twee jaar willen de eigenaren meerdere locaties gaan openen.

Donna Social Club, Groningen

Groningen heeft er met Donna Social Club een opvallende hotspot bij. Van de muren, plafonds en tegels tot de speakers, koffiemachine en ondergrondse biervaten: bijna alles is hier roze.

Amerikaanse look & feel

Eigenaren zijn Emile Bos en Tom Bullinga, die ook restaurant Florentin in Groningen hebben. Ze vertellen: “Donna Social Club is geïnspireerd op de Amerikaanse diners uit de jaren ’70 en ’80. De vibe is funky, sexy en disco én een tikkeltje underground.” Aan het plafond hangen palmen, cactussen, discoballen en rolschaatsen en bediening loopt in lichtblauwe baseball-shirts.

Comfortfood en milkshakes

De Amerikaanse sfeer gaat verder dan alleen het uiterlijk. “Op het menu staat een mix van het beste wat Amerika te bieden heeft. Met Amerikaans comfortfood en de Mexicaans geïnspireerde keuken is er voor ieder wat wils. Wat natuurlijk niet kan missen zijn decadente milkshakes en Amerikaans geïnspireerde cocktails. Ook is een kwart van ons aanbod vegan.” Tot slot speelt muziek een grote rol in het concept. Zo draait er regelmatig een dj house- en discomuziek.