Koude Dranken Inspiratie

Podcast recensie "Fuck Wijn: een podcast over bier"

Aangeboden door: Horecava
dinsdag, 23 april 2024

Als horecaprofessional heb je weinig tijd om te lezen, maar een podcast luisteren onderweg of tijdens klusjes waar je niet heel erg bij na hoeft te denken kan nog wel lukken. Daarom deelt Horecava recensies van podcasts die interessant zouden kunnen zijn voor jou.

In "Fuck Wijn" slaan Ronald van de Streek en Ronald Giphart de handen ineen om de wereld van bier te verkennen en te vieren. Deze podcast is leuk voor iedereen die van bier houdt, of je nu een doorgewinterde bierkenner bent, bier schenkt in je zaak of gewoon van een goed glas bier wilt genieten.

Oude mannen hobby

De podcast is erg toegankelijkheid. Je hoeft geen diepgaande kennis van bier te hebben om te genieten van de boeiende gesprekken en verhalen die worden gedeeld. Jammer is wel dat de podcast je het gevoel geeft dat speciaalbier nog steeds een 'oude-mannen-hobby' is, terwijl speciaalbier steeds populairder wordt, zeker ook onder jongeren en jonge vrouwen.

Gesponsord door Beerwulf

De podcast is duidelijk gesponsord door Beerwulf. Je kunt een bierpakket bestellen bij Beerwulf om samen met de podcast mee te proeven. Door deze sponsoring is het wel mogelijk geweest om bekende namen in de podcast te krijgen. Bert Visscher, Youp van 't Hek, Jort Kelder en Kluun, om maar een paar namen te noemen. Dat maakt het luisteren leuk en zal ook zeker hebben geholpen bij het trekken van een breder publiek, maar de vraag is wel wat een cabaretier toe te voegen heeft qua inhoudelijke kennis. Deze trend zie je vaker bij inhoudelijke podcasts, zeker de BBC heeft er een handje van; Podcast met saaie wetenschapper, dus laten we er een 'grappig' iemand bij zetten.

De laatste podcast in de serie is uit 2021. Toen was de bekendheid rond Beerwulf blijkbaar voldoende om te kunnen stoppen met deze, denk ik, dure podcast. 

Fuck Wijn luistert lekker weg

Op zich is Fuck Wijn een leuke, makkelijk wegluisterende podcast. Tussen neus en lippen door leer je toch wat meer over bier tijdens het autorijden of een wandeling. Maar ook niet heel erg dat het in 2021 is gestopt.

Verder luisteren?

Podcast recensie "Mijn vader is een afhaal Chinees"