Wijnfles Neleman
Food en Wine Koude Dranken Duurzaamheid

3.000 mede-eigenaren steunen verduurzaming wijnwereld

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 25 november 2021

Steeds meer organisaties zien de kracht van het betrekken van stakeholders als mede-eigenaars. Financieren met inzet van het aandelenkapitaal geeft meer vrijheid en meer mogelijkheden. De stakeholders hebben vertrouwen in de plannen en draagt de ondernemer en zijn ambities een warm hart toe. Via Eyevestor kunnen betekenisvolle startups, scale-ups en MKB-bedrijven hun aandelen digitaliseren. Hiermee wordt het zelf ophalen van kapitaal laagdrempelig – en dat werpt z’n vruchten af. Bio-wijnproducent Neleman is zo’n organisatie, die via het innovatieve platform Eyevestor.com hun community van stakeholders heeft uitgenodigd tot co-ownerschap.

Grote stap richting verduurzaming

Via Eyevestor kunnen betekenisvolle start-ups, scale-ups en MKB-bedrijven hun aandelen digitaliseren. Hiermee wordt het zelf ophalen van kapitaal laagdrempelig – en dat werpt z’n vruchten af. Neleman haalde een recordbedrag van 5 miljoen euro op met behulp van sharefunding en hierdoor bestaat het bedrijf nu uit 3.000 mede-eigenaren. De stakeholders hebben vertrouwen in de plannen en dragen de ondernemer en zijn ambities een warm hart toe. Het geld wordt gebruikt om een bottelarij in Spanje te maken, waarbij Neleman de productieketen in eigen beheer krijgt.

“Geweldig dat we nu dankzij onze community een grote stap richting verdere verduurzaming van de branche kunnen zetten.”

Derrick Neleman, wijnmaker, oprichter en eigenaar van de Neleman Coöperatie: “We zijn erg blij met het resultaat van deze sharefunding-actie. Geweldig dat we nu dankzij onze community een grote stap richting verdere verduurzaming van de branche kunnen zetten. En we gaan door. Ons doel is om in 2023 de achterban verder te vergroten naar 10.000 mede-eigenaren. Dan kunnen we een nog sterkere invloed uitoefenen op de internationale wijnwereld om sneller te verduurzamen. Want dat is waar het ons uiteindelijk om draait: wijn die zodanig wordt geproduceerd dat niet alleen de consument, maar ook de planeet er blij van wordt!”

Over Neleman & Eyevestor

Neleman Organic Vineyard Coöperatie UA is het wijnbedrijf van Derrick Neleman, Het wijnhuis en de wijngaarden liggen in Casas del Rey, een van de hoogstgelegen gebieden in de regio Parque Natural de las Hoces del Cabriel, deels Unesco Biosfeerreservaat. Duurzaamheid staat hoog op de agenda en  tegenwoordig maakt Neleman ook biowijn in andere Spaanse wijnregio’s.

Eyevestor is een Nederlandse pionier op het gebied van sharefunding. Het innovatieve platform is opgericht in 2019 en biedt organisaties de mogelijkheid hun eigen vermogen op een laagdrempelige manier te plaatsen, te digitaliseren en te verhandelen.

 

Team van Neleman