Winnaar Lekker Anders 2024: Yarom Timmermans

Yarom Timmermans pakt goud tijdens Lekker Anders 2024

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 11 januari 2024

De kookwedstrijd Lekker Anders 2024, georganiseerd door Stichting de Lekkerste Wedstrijden, is gewonnen door Yarom Timmermans van Firma van Buiten in Delft. Hij pakte tijdens Horecava alweer de vijfde hoofdprijs voor het sociale cateringbedrijf. Volgens de jury was zijn broodje ‘PumpKing’ de lekkerste van in totaal veertien creaties.

King oyster

De winnende creatie, het broodje PumpKing, was onder andere gemaakt met geroosterde king oyster-paddenstoel, gegrilde peer, pompoenchutney, schuim van gorgonzola en een crumble van pistache en gerookte amandelen op een sesambroodje.

De jury van Lekker Anders was onder de indruk van de smaakcombinaties en de variatie in mondgevoel. “We proefden zoetigheid, hartigheid, een crunch, iets zachts en iets luchtigs. Heel verrassend en lekker.”

Frisse Start

Vishaal Boejharat van Petit Café De Resident (Ipse de Brugge) in Den Haag werd tweede met Frisse Start, een cranberrybroodje met onder meer burrata, Italiaanse coppa en een compote van cranberry en abrikozen. “Lekkere smaken en een kleurrijke presentatie”, zo oordeelde de jury.

Vegan zalm

Firma van Buiten mocht ook het brons mee naar Delft nemen, want Joep Marijnen pakte de derde plek met broodje ‘Salnon’, gemaakt met vegan zalm, ingelegde venkel, wakame, furikake wasabi en shiso purple. De jury was vooral verrast door de vegan zalm. “Een heerlijk en origineel broodje.”

Top 3

De volledige top 3 van Lekker Anders 2024:
1: Yarom Timmermans
Firma van Buiten in Delft
2: Vishaal Boejharat
Petit Café De Resident (Ipse de Brugge) in Den Haag
3: Joep Marijnen
Firma van Buiten in Delft

Jury Lekker Anders 2024

De jury van Lekker Anders 2024 bestond uit Saskia Geraeds (eigenaar Huize Koningsbosch en landelijk bestuurder KHN), Dorien Garritsen (teamleider College De Trappenberg) en Stefan Paap (mede-eigenaar van inspectiebureau Houwers en CleanUpp).

Zes criteria

Aan Lekker Anders 2024 deden veertien deelnemers mee. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

Praktijkjury

Deelnemers werden tijdens de mise en place beoordeeld door een praktijkjury. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de hygiënecode Horeca 2016. De praktijkjury let ook op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie. De praktijkjury wordt sinds jaar en dag ingevuld door Houwers.

Fotografie: Graphicks