Ruben van Zanten van t Havenmantsje wint eerste editie open nk koken op horecava

Ruben van Zanten van t' Havenmantsje wint eerste editie op Open NK Koken

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 12 januari 2024

Op 11 januari vond de eerste editie van de nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde, het Open NK koken plaats. Deze nieuwe wedstrijd stelt iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan een kookwedstrijd. Ruben van Zanten van ’t Havenmantsje uit Harlingen mag zich de eerste winnaar van het Open NK noemen.

De deelnemers moesten een driegangenmenu bereiden met ingrediënten uit de blackbox, uit de groenten en fruit kraam van Hanos Nederland en schaal en schelpdieren van Jan van As.

Onder het toeziend oog van de jury, die bestond uit Marcel de Leeuw (SVH Meesterkok) Waldrik Kremer (Internationaal Jurylid Worldchefs) en Bert van Manen (Teamchef Nederlands Culinair Team) gingen de deelnemers aan de slag.

De jury had lovende woorden over voor de teams: “De kandidaten hebben heel goed gewerkt, we hebben mooie en smaakvolle gerechten langs zien komen. Ze hadden zich goed voorbereid en dit is een wedstrijd met veel potentie”. Aldus Waldrik Kremer en Bert van Manen.

SVH Meesterkok Marcel de Leeuw was ook enthousiast over deze wedstrijd. “Het is superleuk dat iedereen mee kan doen waardoor er een gemêleerd deelnemersveld was.

“Over winnaar Ruben van Zanten waren de juryleden het volledig eens met elkaar. Ruben heeft fantastisch gekookt, alles was super op smaak en heel verfijnd. Het dessert was geniaal!

De deelnemers waren:

Tromp Culinair, Mitchell Tromp
Landgoed het Roode Koper, Nina Graver
Chef Róbert, Robert van de Kolk
Spanjaard Culinair, Gerard Spanjaard
Bistro Middelburg, Alex Minderhoud
t Havenmantsje, Ruben van Zanten

Foto: Top 3 Open NK Koken met jury
Charlotte Mauritz / Annoncé Management