Ramon de Klein wint NK Biertappen 2024

Ramon de Klein is de beste biertapper van Nederland

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 12 januari 2024

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2024 weer duidelijk te zien. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 49 deelnemers in de finale. En Ramon de Klein tapte het beste biertje! Hij won de felbegeerde titel en is Nederlands Kampioen Biertappen 2024.

Achter de tap voel ik mij thuis, kroon op mijn werk - Ramon de Klein, winnaar NK Biertappen 2024 

Hoog niveau en opperste concentratie

Het niveau van de finalisten op Horecava 2024 in Amsterdam was heel hoog. De vakjury, bestaande uit oud Nederlandse Kampioenen, beoordeelde onder leiding van Gerrit Verweij het ambacht en vakmanschap van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van getapte biertjes en speciaal bieren.

Finale NK Biertappen

De afgelopen maanden vonden meerdere regionale biertapwedstrijden en een groot aantal lokale voorrondes plaats; 49 van de winnaars plaatsten zich voor de landelijke finale die vandaag plaatsvond op de vakbeurs Horecava. De opdracht aan de finalisten was: tap twee fluitjes, twee vaasjes en één speciaalbier. En schenk één speciaalbier uit voor de jury uit een flesje.

Op basis van de punten die de vakjury aan de finalisten toekende, stonden er uiteindelijke 10 barmannen en barvrouwen in de finale. Ramon de Klein was absoluut de beste en is terecht Nederlands Kampioen Biertappen 2024. De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Biertappen 2024:

  1. Ramon de Klein van Café Winssen in Winssen in 06:44 met 151 punten
  2. Mark Huts van Alex Maastricht in Maastricht in 5:50 met 150 punten
  3. Sebastiaan Redeker van Grand Café de Zeedijk in Zeedijk in 4:57 met 149 punten
  4. Lieve van Lee van Panpacakes Leuth in Leuth in 5:18 met 148 punten
  5. Mike Hijmans van Café Bar Comm in Groesbeek in 6:02 met 148 punten

Zie via de website van de bartendercompetition de volledige uitslag van het NK Biertappen 2024.

Erwin Storm, voorzitter van de Stichting Tapwedstrijden.nl: “In de Nederlandse horeca wordt het beste biertje getapt. Want het gaat niet alleen om het biertje zelf, maar ook om passie voor het vak, om het serveren en vooral om het contact met de gast. Ik heb tijdens de finale gezien hoeveel vakmannen en –vrouwen er in onze branche zijn. En hoe serieus zij het tappen van een goed biertje nemen. Ik ben vandaag extra trots op de horeca.”

Passie en vakmanschap

Het Nederlands Kampioenschap Biertappen wordt door de Stichting Tapwedstrijden georganiseerd om horecaprofessionals bekend en enthousiast te maken met het juist tappen en schenken van bier. Sinds de oprichting van de Stichting Tapwedstrijden.nl in 2010 hebben al honderden tapwedstrijden plaatsgevonden en zijn er na dit NK Biertappen al negen Nederlands Kampioenen gekroond.

Samenwerking in 2024

De stichting Tapwedstrijden.nl organiseert de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen in samenwerking met de vier grote Nederlandse brouwers, Koninklijke Horeca Nederland, de Tapwacht en Horecava. Informatie over de tapwedstrijden, zoals de wedstrijdregels, wedstrijdprotocol en de specifieke onderdelen waarop de vakjury de finalisten heeft beoordeeld vind je op de website van de Tapwedstrijden.


Een sfeerimpressie van het NK Biertappen 2024: