Winnaars Horecava Innovation Awards

Albron met Smaakchef overall winnaar Horecava Innovation Award 2024

Aangeboden door: Horecava
maandag, 8 januari 2024

Amsterdam, 8 januari 2024 – De winnaars van de Horecava Innovation Award 2024 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2024 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersoneel door de bereiding van de warme maaltijd uit handen te nemen. Van de inkoop van de verse ingrediënten tot het eetmoment wordt de continuïteit van een goede maaltijd gewaarborgd. Zo kan het zorgpersoneel zich primair richten op hun eigen werkzaamheden. De winnaar van de Horecava Sustainability Award is Uhhmami, culinaire plant based boulions in de smaken Vegetable, Chickenis, Oceanish en Beefish. Tijdens de opening van Horecava 2024 werden de prijzen uitgereikt.

Na twee juryrondes en na rijp beraad heeft de jury uit de ruim 100 ingezonden innovaties de winnaars geselecteerd. De genomineerde producten en winnaars zijn op Horecava 2024 te bekijken.

Overall Winnaar Horeca Innovation Award: Albron “Smaakchef”

Hoe zet je als kleinschalige zorginstelling ondanks een tekort aan personeel toch nog een gezonde warme maaltijd op tafel? Het antwoord is Smaakchef van Albron. Naast Overall Winnaar is Albron ook de winnaar van de categorie Concepts, Interieur & design. De druk op zorgpersoneel is al jaren onverminderd hoog. Door de vergrijzing neemt de zorgvraag de komende jaren verder toe. Momenteel is er al een tekort aan zorgpersoneel. De Smaakchef ontzorgt hen, door de bereiding van de vers gekookte, warme maaltijd uit handen te nemen. Zo kan het zorgpersoneel zich primair richten op hun eigen werkzaamheden. “Dit is echt een voorbeeldconcept van gastvrijheid in de zorg.”

Winnaar Categorie Food & Beverage: Mayoneur "Plantaardige Sriracha mayo"

Mayoneur wil met een alternatief voor traditionele verdikkingsmiddelen de mayonaisemarkt verder verduurzamen. Hergebruiken van ''waste'' sinaasappels die worden omgezet in vezels, deze worden toegevoegd aan de recepturen van Mayoneur waardoor er 2 E-nummers verwijderd zijn uit de recepten (bindend en houdbaar). De jury vindt het geweldig dat Mayoneur een voorbeeld wil zijn en dat de concurrent ook met deze innovatie aan de slag mag.

Winnaar categorie Equipment & Services: Pourify

Pourify geeft je volledige controle over je barvoorraad, zodat je je kunt concentreren op het perfect inschenken van drankjes, verspilling kunt verminderen, winst kunt verhogen, je medewerkers kunt motiveren en hun vaardigheden kunt verbeteren. In deze tijden van stijgende prijzen en kleinere marges telt elke druppel. De jury zegt: ”Dit is plug & play en betaalbaar. Daardoor snel inzetbaar voor iedereen.”

Winnaar in de categorie Digital, Apps & Social Media: Butlaroo

Butleroo is een allesomvattend restaurant management platform. Alles kun je via Butlaroo regelen van inkoop, betalen tot zelf bestellen via qr-codes en kiosken. Door veel uit handen te nemen hebben horecaondernemers helpt Butlaroo bij het personeelsprobleem. Volgens de jury is dit het ontbrekende digitale puzzelstuk in de horecaervaring. Horecava Sustainability Award: Uhhmami Uhhmami, gepionierd door Michelin-chef Frank Lantz, is een veganistisch merk dat klassieke gerechten die we allemaal kennen en waar we van houden, transformeert in lekkere, plantaardige alternatieven. Jury: “Dit is echt de duurzame gamechanger.”

Bij Uhhmami gaat het niet alleen om het imiteren van de elementen van op vlees gebaseerde smaken, maar om het opnieuw uitvinden ervan om gloednieuwe smaken te creëren met verse, biologische en dierproefvrije ingrediënten.

Meer info over de winnaars en contactgegevens zie https://www.horecava.nl/horecava-innovation-award