Winnaar Dutch Barista Championship 2024: Zjevaun Janga
Beursnieuws Wedstrijden Koffie Thee Cacao

Zjevaun Janga wint Dutch Barista Championship 2024

Aangeboden door: Horecava
woensdag, 10 januari 2024

Zjevaun Janga is de winnaar van het Dutch Barista Championship 2024. Deze wedstrijd werd gehouden op horecavakbeurs Horecava in de RAI Amsterdam als onderdeel van het NK Koffie, georganiseerd door de Specialty Coffee Association (SCA).

Uit een deelnemersveld van zes finalisten wist Zjevaun Janga de jury het meest te overtuigen met zijn run, waarin hij in maximaal 15 minuten vier identieke espresso’s, vier identieke melkdranken en vier signature drinks presenteerde aan de jury.

Zjevaun Janga is de Dutch Barista Champion 2024. Janga wint niet alleen de nationale titel, maar gaat met ondersteuning van SCA Nederland naar het World Barista Championship van 1 t/m 4 mei in Busan, Zuid-Korea, om daar ons land te vertegenwoordigen.

Zjevaun Janga is eigenaar van Harvest Coffee Brewers in Rotterdam. Het is de tweede keer dat hij Dutch Barista Champion is, na in 2012 ook al eens te hebben gewonnen. Als Dutch Barista Champion 2024 volgt hij Niels te Vaanhold op, die in 2o23 won.

 
Foto: Sebastiaan Rozendaal

De uitslag

  1. Zjevaun Janga
  2. Jasper de Waal
  3. Sanne Westphal
  4. Loekie Kin
  5. Noëlle Meis
  6. Aissam Tallagui
 

Louis Claus bokaal

De Louis Claus Bokaal, een aanmoedigingsprijs voor de beste nieuwkomer in de finale, ging naar Loekie Kin. Vorig jaar won Sanne Westphal deze trofee. De bokaal is vernoemd naar een (inmiddels overleden) pionier in de Nederlandse koffiescene. Louis Claus was eigenaar van De Blonde Pater in Nijmegen, waar hij menig barista opleidde. Ook stond hij in 2002 aan de wieg van de Nederlandse baristawedstrijden.