Voorbereidingen Horecava 2022 in ‘volle gang’

Aangeboden door: Horecava
maandag, 8 november 2021

We kijken uit om elkaar weer fysiek te ontmoeten tijdens Horecava 2022, van 10 januari tot 13 januari in RAI Amsterdam. “Wij maken ons klaar voor Horecava 2022 en we kunnen niet wachten om onze dynamische branche weer een podium te geven." Aldus Carlijn Groen-Wijnmalen, director food Horecava.

“Ik kijk uit naar een event waar we met z’n allen naar verlangd hebben. Een plek waar, persoonlijke ontmoetingen, trends, inspiratie en innovatie centraal staat. Een omgeving waar we van elkaar kunnen leren en genieten van wat deze mooie branche te bieden heeft.” Carlijn Groen-Wijnmalen

De registratie is geopend vanaf medio november. Door de gevolgen van COVID richten wij ons dit jaar op 55.000 bezoekers in 4 dagen. Dit betekent dat we minder bezoekers ontvangen dan in 2020 en selectiever zijn met uitnodigen. Door gerichter uit te nodigen willen wij de juiste specifieke doelgroep voor onze partners en exposanten verwelkomen.

Fotografie: Pim Ras, Carlijn Groen-Wijnmalen

Fotografie: Pim Ras,  Carlijn Groen-Wijnmalen

Als vanouds

Naast dat een gelimiteerd aantal bezoekers ook zorgt voor meer doorstroom en ruimte, hebben we deze editie ook preventiemaatregelen genomen zoals extra brede gangpaden, ontsmettingspunten en controle op een geldige QR-code in de Corona Check App bij de entrees.

“We houden rekening met huidige coronaprotocollen, om de veiligheid van onze klanten en bezoekers te kunnen waarborgen. Daarnaast doen we er alles aan om de sfeer, dynamiek en totale beleving te laten voelen als vanouds…” Geeft Groen-Wijnmalen aan.

Tijdens deze editie van Horecava laten we met gepaste trots zien hoe moedig en veerkrachtig de branche is. Én dat de branche weer klaar is om er vol goede moed voor te gaan. Dit blijkt ook uit ons bezoekersonderzoek: hierin geeft meer dan 90% van de respondenten aan weer uit te kijken naar een bezoek aan Horecava, waarbij het overgrote deel komt voor inspiratie en om te netwerken.

Groen-Wijnmalen: “Deze positieve geluiden doen ons goed en geven energie om er een prachtige editie van te maken. Een editie waar trends, innovatie en inspiratie niet zijn weg te denken. Zien, horen, voelen en proeven staat centraal op Horecava, naast waardevolle en persoonlijke ontmoetingen. ”

Het programma

Ondertussen is de beursvloer al voor 75% gevuld met prachtige, bekende en minder bekende exposanten. Ook begint het programma al vorm te krijgen: er zijn vele zenuwslopende wedstrijden, van onder andere het Gastronomisch Gilde, de Lekkerste Wedstrijden en oneUNIT.

Daarnaast wordt ook de Foodservice Award uitgereikt en worden tijdens de opening de winnaars van de Horeca Innovation Award bekend gemaakt. Een verandering ten opzichte van de vorige editie is dat tijdens Horecava 2022 de segmenten Koude Dranken, Warme Dranken, Bakkerij & patisserie samen te vinden zijn in hal 12. Door middel van een All Drinks Area nemen we jou mee in de nieuwe ontwikkelingen van en de toekomst. Je kunt hier terecht voor vragen over producten, assortiment, equipment, personeel, marge, spend-per-guest en verblijfsduur. Daarnaast delen leveranciers, distributeurs en professionals hun kennis om jou verder te helpen.

Robbert de veen Lekkerste wedstrijden | Horecava

Fotografie: Tamara Verheij-Wenting, Lekkerste Wedstrijden

Zoals elk jaar geven we ook een podium aan start-ups en scale-ups in het Start-upLAB, het is een belangrijk onderdeel van de beurs, want samen zorgen we ervoor dat de markt vooruit gaat. Het TrendLAB is dé plek voor innovatie, nieuwe producten, ondernemers en voor het oplossen van uitdagingen. Er komen hier thema’s aan bod  waar horeca ondernemers hedendaags mee te maken hebben: Duurzaamheid, Hybride Horeca, Delivery, Digitalisering, Hygiëne, Gezondheidszorg, Personeelstekort en De tegenbeweging.

Eye catcher op beurs

Als kers op de taart zijn we bezig met het voorbereiden van een uniek, toekomstige gericht pop-up restaurant voor editie 2022. Dit spectaculaire pop-up restaurant geeft een nieuw perspectief op eten, drinken en verspilling. Dit unieke concept is een van de eye catchers op de beurs en mag je niet missen! Binnenkort meer hierover…