Koude Dranken

Volg de 0.0 route op Horecava!

Aangeboden door: Horecava
donderdag, 2 januari 2020

Horecava staat bomvol met trends en ontwikkelingen. Eén van die ontwikkelingen die we de laatste jaren zien is no & low alcohol dranken: dranken die weinig tot geen alcohol bevatten maar die qua smaak en beleving niets afdoen bij hun alcoholische variant. 1 op de 5 mensen boven de 20 drinkt geen alcohol en dit lijk alleen maar meer toe te nemen Speciaal voor deze editie van Scoops hebben we daarom een 0.0 route over de beurs gemaakt. Dé route die jou inspireert op het gebied van no- en low alcohol dranken. 

Wijn & Trends paviljoen, hal 5

Hier staan verschillende wijnleveranciers die ook no- en low alcohol wijnen aanbieden, zoals Wine & Spirits met de Vinada wijnen. Spaanse Sparkling Rosé en Gold zonder alcohol en ook nog eens laag in kcal. Daarnaast geeft Proefschrift in het wijntheater masterclasses aan over trends en ontwikkelingen zoals no- & low alcohol.

Horecava - 0.0 route op horecava wijn

Start-upLAB, hal 5

In het Start-upLAB staan verschillende startende ondernemers die zich (onder andere) richten op de no & low alcohol markt. Zo biedt start-up Zzinga 0.0% een honing cider die met de productie de bijen en biodiversiteit steunt. WineSTEP is een B2B marktplaats voor grotere aan te bieden of te verkopen partijen (alcoholvrije) wijn met integrale douane afhandeling en forwarding vanuit elk punt in de EU.

TrendLAB, hal 6

In de ‘wereld’ Customization op het LAB worden drankjes en bites geserveerd aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren. Vraag gestuurd de beleving naar een hoger level brengen, door goed te luisteren en inspelen op de behoeften van je niet alcohol nuttigende gast. Zo springt Duchess in op de gast die wel graag een Gin & Tonic drinkt, maar liever niet de alcohol.

Horecava - 0.0 route op horecava mocktails

I Love BOB, 3 landenpunt (tussen hal 9,10 en 11)

Ervaar hoe het is om te rijden met een slok op in de race simulator, doe de blaastest en krijg informatie en advies hoe jij minder alcohol (vooral in het verkeer) kunt stimuleren binnen jouw onderneming en gasten.

Bier Wereld, hal 10

In hal 10 staan verschillende producten met no- en low alcohol. Een daarvan is bijvoorbeeld Heineken die je graag kennis laat maken met hun brede 0.0-Portfolio. Van Affligem Blond 0.0 tot Brand IPA 0.0 en natuurlijk ook het bekende pilsje. Ga ook voor 0.0 en maak elke dag kans om kaarten voor de Heineken Dutch Grand Prix te winnen.

Horecava - 0.0 route op horecava bier

BrewDog Beer School, hal 10

Doe mee aan de workshop No-low alcohol proeverij van BrewDog en leer onder leiding van biermaster Rick Kempen meer over de verschillen en types.

Pop-upBAR Experience, hal 11

Bij de Pop-upBAR Experience vind je naast alcoholische dranken ook inspiratie op het gebied van mocktails / virgin cocktails die verder gaan dan de standaard. Ervaar bij Sterkstokers met Ginoo hoe een Gin ook heerlijk is zonder alcohol of proef eens de kruidige Seedlip, de alcoholvrije spirit van Wonderful B.V. en beleef het spektakel bij Loopuyt waar ze met Virgin (Gin 0%) komen.

Horecava - 0.0 route op horecava loopuyt
Stand van Loopuyt

Wereldrecordpoging Grootste Toost, hal 13

Op donderdag 16 januari wagen we, in samenwerking met Heineken 0.0% en de Nationale Horecadag, een poging om het wereld record te vestigen met de grootste toost! Doe je mee? #proostjetoost

PS: deze route is speciaal opgesteld voor Scoops lezers en staat niet aangegeven op de beurs, sla dit bericht dus op bij een van je favorieten.