Van drankfabrikant naar handgelfabrikant

Aangeboden door: Horecava
vrijdag, 22 mei 2020

De gezondheidszorg draait overuren, zorgpersoneel draait dubbele diensten, mondkapjes raken op, handschoenen zijn niet meer te krijgen en ook desinfectiezeep is weggehamsterd. Een aantal drankproducenten zijn hier op ingesprongen door zich te verdiepen in het produceren van alcoholhoudende desinfectiehandgel.

Productieproces aanpassen

“Er is in ziekenhuizen een enorm tekort aan allerlei beschermingsmiddelen,” zegt Sander Molkenboer van Avandis. “Wij hebben ervaring met alcoholische producten, maar dan om te consumeren. Handalcohol is een betrekkelijk simpel product, maar het was wel eventjes uitzoeken hoe we dat moesten doen met een middel dat je op de huid smeert.”
Ook de Engelse bierbrouwer BrewDog is begonnen met het maken van handgel. Oprichter James Watt kondigde op social media aan dat ze begonnen zijn met de productie om de te korten aan te vullen. “We zijn vastbesloten om alles te doen wat we kunnen en om zoveel mogelijk mensen te helpen.” Ze maken de BrewDog Punk Sanitiser vernoemd naar hun IPA Punk lijn.

Gin & handgel

Diverse ginfabrikanten hebben ook hun productie omgezet naar desinfecterende handgel adat ze inzagen dat hun faciliteiten geschikt waren voor alcoholhoudende handgel. Matt Felgate, eigenaar van Lincoln Gin zei: “We gebruiken de bronnen die we hebben, voornamelijk sterke alcohol, om desinfecterende handgel te maken.”
Het is een mooie manier om toch je productie draaiende te houden, ook al is het dan voor een ander product en voor het goede doel.

Bron: Brewdog, the Sun & Parool