Interieur en Design

Trendreport van Entree Magazine 3x nieuwe restaurants

Aangeboden door: Entree Magazine
woensdag, 5 augustus 2020

Ondanks het huidige coronatijdperk openen nog steeds nieuwe restaurants hun deuren. Welke zijn de moeite waard om te bezoeken? Entree Magazine tipt drie hotspots die onlangs de eerste gasten ontvangen.

1.Restaurant Vigor in Vught

Lars Albers en sommelier Randy Bouwer, die eerder samenwerkten bij FG** (Rotterdam) en Noble* (Den Bosch) openden in juni VIGOR in Vught. Het restaurant is te vinden in villa Bleijenburg, een rijksmonument uit de zeventiende eeuw dat in 2016 werd aangekocht door Stichting Groep Zeven, en heeft een aangebouwde serre. Mehdi le Mair van designbureau King Kongs: “Het hart is de keuken. De gewalste blauwstalen platen om de keuken zijn met de hand beschilderd met een speciaal ontworpen lettertype, en daarna alleen nog behandeld met olie. Hierdoor krijgt de keuken een indrukwekkende rauwe en pure uitstraling. De rest van het interieur is opgebouwd uit lichte en natuurlijke tonen en materialen. De ruimte krijgt bijna een dromerige beleving.”  Chef Albers en sommelier Bouwer: “Jarenlange ervaring in de top van de Nederlandse gastronomie heeft ons klaargestoomd om te doen wat we écht willen: samen een complete beleving neerzetten voor onze gasten. De centrale bar is tegelijkertijd óók de open keuken. Onze stijl kun je het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij we niet te ingewikkeld koken met pure, herkenbare producten.”
restaurantvigor.nl

Restaurant Zandhoeve in Bergen

Foto: Horeca in Beeld

2.Zandhoeve in Bergen

Het nieuwe restaurant Zandhoeve is te vinden in hotel blooming (inderdaad, zonder hoofdletter) in Bergen. Het bestaat uit een fine dining-gedeelte en een brasserie en heeft een eigen entree. De capaciteit is vanwege corona flink teruggebracht en pas vanaf september is het restaurant open voor niet-hotelgasten. Opvallend in het tijdloze en comfortabele interieur zijn de rijke materialen, zoals marmer en notenhout. Chef Roel Oostrum gebruikt veel producten uit de bijbehorende moestuin De Hoftuin, waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Blooming staat onder leiding van Mike Bosman en bestaat ook uit het verderop gelegen landgoed Het Hof voor partijen en strandpaviljoen blooming beach in Bergen aan Zee (dit jaar niet open). Bosman laat weten dat het hotel afgelopen maanden nagenoeg vol zat, maar dat het najaar zorgelijk blijft omdat het zakelijke segment moeilijk op gang komt. Eigenaar Stichting blooming is verantwoordelijk voor sociale en maatschappelijke projecten.
zandhoeve.nl, weareblooming.com

Restaurant Chouchou in Scheveningen

Foto: Click Amsterdam

3. ChouChou in Scheveningen

Aan de Scheveningse boulevard opende onlangs het kleurrijke en Instagrammable restaurant ChouChou. In het oog springen de ronde bar, weelderige bloemen en de verlichte selfiewand. Sam Anders van dEP de Sfeerontwerpers over de verlichting: “De opvallende custom made selfiewand met tientallen ronde verlichtingselementen is in allerlei kleuren in te stellen en springt direct in het oog. Verder hebben we hebben de spiegelwanden voorzien van opvallende wandlampen en verwerkten we in de golvende houten achterwand strijklicht voor diepte en een extra dimensie. Ook de clusters van grote glazen hanglampen zijn echte eyecatchers.” Gasten kunnen bij ChouChou kiezen voor à la carte gerechten of voor het menu Grenzeloos Genieten. Voor een vast bedrag kunnen zij via een tablet ieder kwartier een gerecht bestellen. Door corona opende het restaurant een paar maanden later dan gepland. De ondernemers nemen vanwege de restricties maximaal tachtig gasten per avond aan, maar konden hun terras wel uitbreiden.
chouchou.nl